• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Wat kost het laten plaatsen van een vlonder?

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

composiet-vlonder-nootbruin-verhoogd-1

Met een vlonder creëer je in jouw tuin een exclusieve loungesetting. Zo’n vlonder is een prachtige eyecather, maar komt ook met een prijskaartje. Wil je water wat een vlonder kost? Dan is deze blog handig voor jou. We vertellen je wat invloed heeft op de prijs en wat anderen doorgaans uitgeven aan onze vlonders.

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Oppervlakte en zaagverlies

Het klinkt heel voor de hand liggend en dat is het eigenlijk ook: hoe groter je vlonder, hoe duurder deze zal zijn. Als je vrij bent in het kiezen van de grootte, kies die dan zo dat je zo min mogelijk zaakverlies hebt. Een vlonder waar alleen hele planken in gaat bijvoorbeeld, of anderhalf, waarbij je de ander helft in een volgende rij kunt gebruiken. Vlonderplanken zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, zoals drie, vier en vijf meter.

Materiaalkeuze

Zoals je in onze blogs over houtsoorten voor vlonderplanken en composiet vlonders kunt lezen, heb je een ruime keuze uit materialen als je een vlonder gaat bouwen. Deze materialen verschillen van elkaar in kwaliteit, uitstraling en levensduur en dus uiteraard ook in prijs. Samen met de oppervlakte zal de materiaalkeuze voor het grootste deel de prijs van de vlonder bepalen.

Vormgeving en maatwerk

Een vierkante of rechthoekige vlonder is goedkoper dan een vlonder met veel (schuine) hoeken of met organische vormen en rondingen. In het eerste geval is er veel meet- en zaagwerk benodigd en in het tweede geval is vooral het uitzetten van een vloeiend lijnenspel een tijdrovende klus. Een afwijkende vorm zorgt niet alleen voor meerwerk in het op maat maken van de vlonderplanken. Ook het maken van het onderliggende hardhouten frame kost dan meer tijd.

Bereikbaarheid

Een vlonder in een tuin die makkelijk bereikbaar is via een garage of brede poort is eenvoudiger en sneller te maken dan in een lastig bereikbare tuin. En je kunt je vast ook voorstellen dat een vlonder als dakterras duurder is dan een vlonder in de tuin. De materialen moeten namelijk naar de juiste verdieping worden gedragen of gehesen. De bereikbaarheid van de locatie waar de vlonder moet komen heeft dus invloed op de kosten.

composiet-vlonder-nootbruin-verhoogd-2
Een vlonder met organische vorm vraagt om secuur meet-en zaagwerk
composiet-vlonder-elephant-grijs-dakterras-bergen-op-zoom-800x600
Een vlonder als dakterras, daar komt wel wat logistiek bij kijken

Wat geven anderen zoal aan een vlonder bij ons uit?

Wij maken uitsluitend duurzame vlonders van materialen met een mooie uitstraling en lange levensduur. We willen gaan voor kwaliteit en tevreden klanten op de lange termijn. Daarom leveren we geen vlonders die een paar jaar meegaan. Onze producten moeten makkelijk 20 jaar meekunnen. We zullen daarom niet de goedkoopste aanbieder zijn, maar je bent bij ons aan het goede adres als je in kwaliteit wilt investeren. Een vlonder is maatwerk en zoals je hebt gelezen is de prijs van een aantal factoren afhankelijk. Het noemen van prijzen is daarom lastig, maar we snappen dat je een richtlijn wel interessant vindt. Daarom hebben we op een rijtje gezet wat anderen eerder bij ons hebben besteed aan een vlonder:

(nog aanvullen)

Wil je weten wat een vlonder voor jou kost? Laten we kennismaken en jouw plannen vrijblijvend doorspreken!

composiet-vlonder-loungeterras-loungeset-vlaanderen-brecht-1200x900
Een vlonder met ribbelprofiel
luxe-composiet-vlonder-veldhoven-1200x900
Een egale vlonder zonder ribbels

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite