houten-schuur-turnhout-800x600

Een overzicht van houtsoorten voor jouw tuingebouw

Leestijd: 4 minuten Misschien wel één van de meest essentiële keuzes die je moet maken als je een overkapping, veranda, tuinhuis, pergola of carport koopt, is welke houtsoort je neemt. Er valt nogal wat te kiezen en houtsoorten verschillen van elkaar in uitstraling, kwaliteit, levensduur en prijs. Zie jij door de bomen het bos niet meer (no pun intended, haha)? Dan maken wij je wegwijs in de wereld van hout! Wat kies jij?

Lees verder
schuur-weiland-geimpregneer-grenen

Welke dakconstructie en dakbedekking past bij jou?

Leestijd: 4 minuten Ben je benieuwd welke dakconstructies en dakbedekking je zoals kunt kiezen voor jouw overkapping, veranda tuinhuis of tuinschuur? Je ontdekt in deze blog verschillende mogelijkheden. Ook lees je welk soort dak(bedekking) het beste bij jouw tuingebouw en wensen past.

Lees verder
houten-overkapping-douglas-plat-dak-aluminium-schuifpui-glas-800x600

Wat kost een overkapping, veranda of tuinhuis?

Leestijd: 5 minuten Het aantal aanbieders van tuingebouwen is enorm. Daarmee is er ook een groot verschil in kwaliteit, levensduur en uitstraling van de producten en het serviceniveau van de aanbieders. Dat leidt uiteraard tot prijsverschillen. Je ontdekt in deze blog waar je met jouw wensen en portemonnee het beste jouw tuinhuis, overkapping, veranda of pergola kunt kopen.

Lees verder
tuinhuis-overkapping-douglas-antraciet-gepotdekseld-plat-dak-vlijmen-800x600

Je tuingebouw isoleren, verwarmen en koel houden

Leestijd: 3 minuten Een vlonder in de tuin, is dat iets voor jou? In deze blog ontdek je waarom vlonders zo populair zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Ben je daarna enthousiast geraakt over het laten plaatsen van een vlonder? Bekijk dan ook onze blogs over houtsoorten voor een vlonder, composiet vlonders, en de kosten van een vlonder eens.

Lees verder
strakke-tuinschuur-red-cedarhout-800x600

Waar koop jij je tuingebouw?

Leestijd: 4 minuten Het aantal aanbieders van tuingebouwen is enorm. Daarmee is er ook een groot verschil in kwaliteit, levensduur en uitstraling van de producten en het serviceniveau van de aanbieders. Dat leidt uiteraard tot prijsverschillen. Je ontdekt in deze blog waar je met jouw wensen en portemonnee het beste jouw tuinhuis, overkapping, veranda of pergola kunt kopen.

Lees verder
douglas-pergola-schaduwdoeken-schelluinen-800x600

De wettelijke regels voor het plaatsen van een tuingebouw

Leestijd: 6 minuten In deze blog lees je over een heleboel regels die gelden voor het plaatsen van een tuinhuis, tuinschuur, overkapping, veranda of pergola. Wanneer moet je een bouwvergunning aanvragen en wanneer kan je vergunningsvrij bouwen? Hoe hoog, breed en diep mag je tuingebouw zijn? Mag je op de erfgrens bouwen? Moet je met de buren overleggen? We beantwoorden al je prangende vragen rondom wetgeving in Nederland en Vlaanderen!

Lees verder
grote-composiet-vlonder-overkapping-cortenstaal-zwevend-dak-brecht-vlaanderen-800x600

Waar plaats je een tuingebouw in je tuin?

Leestijd: 2 minuten De ligging en maatvoering van je tuinhuis, overkapping, veranda of pergola zijn essentieel. Het vormt de basis van jouw plan voor een overdekte buitenruimte. Met deze blog maak je de juiste keuzes!

Lees verder
moderne-loungetuin-strijen-loungehoek-overkapping-1200x900-1

Welke vloer kies je voor je overkapping?

Leestijd: 4 minuten Als je je overkapping, veranda of tuinhuis niet over een bestaand terras plaatst, kun je de ondergrond en vloer zelf kiezen. We vertellen je in deze blog over uiteenlopende mogelijkheden. Je ontdekt de opties van bestrating, zoals tegels en stenen of een combinatie daarvan. Ook lees je over een vlonder, bijvoorbeeld van composiet vlonderplanken, die je als vloer in je overkapping kunt leggen.

Lees verder
eiken-bijgebouw-plat-dak-buitenkeuken-luxe-inrichting-800x600

Een buitenkeuken in je overkapping

Leestijd: 5 minuten Het is de laatste jaren erg in trek om buiten te leven. We zien de tuin steeds vaker als extra leefruimte, waar we hetzelfde gemak als in huis willen ervaren. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een overkapping in de tuin, waar je ongeacht de weersvoorspelling lekker buiten kunt eten. Het is natuurlijk het gezelligst als je ook buiten kunt koken. Zo hoef je je gezelschap niet steeds te verlaten en wordt het koken een leuke groepsactiviteit.

Lees verder
overkapping-vlonder-ontspanningsruimte-800x600

Een overkapping aan huis plaatsen

Leestijd: 3 minuten We vertellen je graag over de mogelijkheden en voor- en nadelen van een overkapping aan huis. We vergelijken het voor je met een aanbouw en je ontdekt hoe je kunt voorkomen dat je lichtinval in huis verliest. Heb je al een overkapping en wil je deze upgraden naar een serre? Daarover geven we je tips. Wil je vrijblijvend een goed advies ontvangen voor een overkapping in jouw tuin? Neem dan contact met ons op.

Lees verder
tuinhuis-overkapping-douglas-glaswand-loungeset-3-800x600

Waarom voor een overkapping kiezen?

Leestijd: 3 minuten Het is je in je omgeving vast opgevallen dat overkappingen en veranda’s haast als paddenstoelen uit de grond schieten! In deze blog ontdek waarom overkappingen toch zo populair zijn. Lees zeker verder als je overweegt er één aan te schaffen, want je komt te weten of een overkapping bij je past. We vertellen je wat een overkapping is en waar je die voor kunt gebruiken. Wil je vrijblijvend een goed advies ontvangen voor een overkapping in jouw tuin? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite