overkapping-vlonder-ontspanningsruimte-800x600

Je wilt een overkapping aan huis laten plaatsen? Goed bezig, want investeren in woongenot loont altijd! Wij regelen de klus als Tuinaannemer graag van A tot Z, maar informeren je in deze blog graag ook over de mogelijkheden en voor- en nadelen van een overkapping aan huis. We vergelijken het voor je met een aanbouw en je ontdekt hoe je kunt voorkomen dat je lichtinval in huis verliest. Wil je vrijblijvend een goed advies ontvangen voor een overkapping in jouw tuin? Neem dan contact met ons op. 

Een overkapping aan huis in vergelijking met een aanbouw

Een aanbouw of uitbouw is een uitbereiding van je woning, waar je voor kiest als je binnen meer leefruimte wilt creëren. Zoek je meer naar het ultieme buitenleven? Een manier om overkapt meer van je tuin te genieten? Dan ligt een overkapping voor de hand. Je krijgt dan een overdekte leefruimte die door het open karakter in direct contact staat met de natuur. Heerlijk voor een barbecue met familie of vrienden op de zondagmiddag of een borrel op de late avond. Je kunt zo’n overkapping net als een uitbouw van alle hedendaagse gemakken voorzien, maar het grootste verschil is de temperatuur die je er ervaart. In een aanbouw heerst jouw binnenklimaat, terwijl de temperatuur in een overkapping gelijk is aan buiten (tenzij je er glazen schuifwanden bij kiest en de wanden isoleert). 

Kies ik voor een overkapping aan huis of vrijstaand in de tuin?

Ben je er uit dat een overkapping de beste optie voor je is? Dan heb je natuurlijk de vrijheid om deze aan huis te plaatsen of ergens vrijstaand in de tuin. We adviseren om de overkapping indien mogelijk zo te plaatsen, dat de (na)middagzon er in schijnt. Zo kun je ook in het voorjaar en in de herfst nog buiten zitten en verleng je dus je tuinseizoen. Ook warmt de overkapping dan ’s middags lekker op, waardoor je in de avond langer buiten kunt blijven zitten zonder kou te ervaren. Er zijn verder geen grote voordelen of nadelen aan het plaatsen van een overkapping aan de achtergevel in vergelijking met vrijstaand. 

Hoe beperk ik lichtverlies in huis

Bang om daglicht in je woning te verliezen door het plaatsen van een overkapping aan huis? Je kunt het beperken of zelfs helemaal elimineren door voor een lichtkoepel, lichtstraat of een dak van glas of polycarbonaat te kiezen. Zo komt er via het dak meer direct zonlicht door je tuindeuren, ramen of schuifpui naar binnen. Je kunt ook de zijwanden in je overkapping achterwege laten of uitvoeren met een bijvoorbeeld glas om de hoeveelheid daglicht te maximaliseren. Op onderstaande foto zie je een overkapping van 10 bij 4 meter met twee lichtkoepels in het dak van 2 bij 1 meter. Deze klant ervaart geen enkel lichtverlies in huis, bleek bij navraag na plaatsing. 

Zwembad tuin inbouw

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €22.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Wist je dat wij de prachtige overkappingen volledig op maat maken?

  Van Rijn Tuinoplossingen staat voor hoogwaardige kwaliteit. Niet alleen in onze oplevering, maar ook met onze materialen en service. Wij werken met populaire houtsoorten zoals Douglas, eiken en geïmpregneerd vuren. Gegarandeerd een luxueuze uitstraling. Ben jij op zoek naar een partner die meer biedt dan de standaardproducten uit massaproductie? Dan ben je bij Van Rijn Tuinoplossingen aan het juiste adres. Wil jij een luxe houten overkapping voor het terras laten plaatsen of een andere locatie in de tuin? Wij denken graag met je mee.

  Traditionele houtverbindingen: oersterk en prachtig

  In onze werkplaats bestaat de basis uit eeuwenoude perfectie gecombineerd met de moderne bouwtechnieken. We maken gebruik van traditionele houtverbindingen, zoals zwaluwstaarten en pen-en-gat constructies. Onze computergestudeerde machines verzorgen een uiterst precieze prefabricage. Zo ben je verzekerd van een oersterke overkapping. Daarnaast is de uitstraling zeer chique en stijlvol. In veel gevallen maken we geen gebruik van schroeven, tenzij het écht niet anders kan. Wil jij een houten overkapping of terrasoverkapping laten plaatsen? Vraag een gratis offerte bij ons op!

  tuin laten opknappen moderne overkapping met schuur op maat Breda

  Geef een reactie

   This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite