Een overkapping laten plaatsen

Een overkapping laten plaatsen en tot laat in de avond genieten van je tuin? Heerlijk buiten loungen of dineren terwijl het zonnetje langzaam ondergaat? Een overkapping op maat maakt het mogelijk. Verleng het buitenseizoen en geniet van een prachtige eyecatcher in de tuin. Wij realiseren ambachtelijke overkappingen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je een Douglas houten overkapping laten plaatsen? Plan een Gratis Quickscan in!

Waarom een overkapping laten plaatsen door ons?

Wij leveren de allerhoogste kwaliteit. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook met onze service en materiaalkeuze. Wij werken met populaire houtsoorten zoals Douglas, eiken en geïmpregneerd vuren. Gegarandeerd een luxueuze uitstraling. Ben jij op zoek naar een partner die meer biedt dan de standaardproducten uit massaproductie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wil jij een houten overkapping voor het terras laten plaatsen of een andere locatie in de tuin? Wij denken graag met je mee.

Onze authentieke bouwwijze

In onze werkplaats combineren we eeuwenoude perfectie met moderne bouwtechnieken. We maken gebruik van traditionele houtverbindingen, zoals zwaluwstaarten en pen-en-gat constructies. Onze computergestudeerde machines verzorgen een uiterst precieze prefabricage. Zo ben je verzekerd van een oersterke luxe overkapping. Daarnaast is de uitstraling zeer chique en stijlvol. In veel gevallen maken we geen gebruik van schroeven, tenzij het écht niet anders kan. Wil jij een luxe houten overkapping of terrasoverkapping laten plaatsen? Vraag een gratis offerte bij ons op!

Een Douglas houten overkapping laten plaatsen

De houten overkappingen worden uitsluitend op maat gemaakt. Wij wijken af van standaardmodellen en vastgelegde configuraties. Het totale project is volledig afgestemd op jouw wensen en eisen. De complete maatvoering, de constructie van de benodigde balken, het dak en meer. Onze overkappingen zijn écht uniek, zo sluiten ze naadloos aan op jouw wensen en de stijl van de tuin.

Heeft jouw tuin een oudhollandse uitstraling en wil je deze stijl doorvoeren bij het plaatsen van de houten terrasoverkapping in je tuin? Overweeg dan eens om het dak te voorzien van riet. Voor meer inspiratie kun je altijd een bezoekje brengen aan onze LinkedIn pagina.

Van Rijn Tuinoplossingen in beeld

Onze mannen aan het werk

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €12.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Projecten waar we trots op zijn

  Hoogwaardige bouwkwaliteit

  Ongetwijfeld zie je vaker overkappingen uit verschillende prijsklassen voorbijkomen. Het is dan ook lastig om de verschillen te duiden. Onze bouwkwaliteit is wel degelijk anders. Hieronder een overzicht van onze standaard:
  Betonfundering

  Een betonpoeder biedt een stevige basis voor de staanders, een betonband fundeert de wanden.

  Robuust balkhout

  Wij kijken naar de lange termijn. Overkappingen gemaakt van kwalitatief minder hout gaan mogelijk doorhangen, omdat de constructie te licht is uitgevoerd. Planken trekken eerder krom omdat het hout niet voldoende is opgedroogd. Binnen onze standaard worden er grovere staanders gebruikt. Het hout is kwalitatief hoogstaand en dit voorkomt problemen in de toekomst.

  Dergelijk geraamte

  Een kwalitatief hoogwaardig geraamte is essentieel voor onze producten. Wij werken niet met gestapeld hout, zoals je dat bij verschillende massa-aanbieders ziet. Ons geraamte bestaat uit een binnen- en buitenwand. Het is daarbij mogelijk om voor verschillende afwerkingen te kiezen. Daarnaast werken we met inbouwelektra- en verlichting. Tot slot biedt dit geraamte de mogelijkheid om wandisolatie aan te brengen. Het geraamte wordt op een hardhouten onderligger geplaats. Dit voorkomt dat de onderzijde gaat rotten.

  Bitumen dakbedekking en dakisolatie

  Wij werken met ervaren dakdekkers. Zij zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van jouw overkapping. Wij gebruiken Bitumen omdat dit in vergelijking met EPDM dakbedekking langer meegaat. Dakisolatie wordt altijd aangeboden om condens- en schimmelvorming te voorkomen.

  Wat kost het om een overkapping te laten plaatsen?

  Benieuwd naar de kosten van het laten plaatsen van een overkapping? Wij rekenen ongeveer een bedrag van €650,- per m². Dit bedrag is gebaseerd op onze ervaringen bij eerdere projecten. Bij lounge-overkappingen adviseren wij een minimale oppervlakte van 5 bij 3 (15m²). Voor een lounge-overkapping met schuur is dat minimaal 8 bij 3 (24m²). Uitgaande van deze oppervlaktes gaat het om een investering van circa €9.750,- of €15.600,-. De kosten voor een vloer, elektra en verlichting zijn niet in deze prijsopgave meegenomen. Is een luxere afwerking gewenst? Dan heeft dit invloed op de prijs per m².

  Haalbare en betaalbare plannen maken voor een overkapping

  Gedurende het proces doorlopen we verschillende stappen. Het uiteindelijke doel: een terrasoverkapping laten plaatsen die in alle facetten voldoet aan jouw wensen. Wij adviseren en helpen om de juiste keuze te maken, maar jouw wensen zijn uiteraard leidend. We geven advies over de locatie zodat jij optimaal profiteert van de zon én de schaduw. Daarnaast kijken we samen naar de kleurstellingen en materialen. Als we alle wensen hebben doorgenomen, vertellen wij direct eerlijk of dit financieel haalbaar is. Zo kom je niet onnodig voor verrassingen te staan en dat is wel zo prettig. Daarnaast maken we optioneel een 3D-ontwerp. Dit helpt om vooraf een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de te plaatsen overkapping.

  Geniet van het buitenleven met een houten overkapping

  Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aanleg van (houten) overkappingen. We realiseren ook complete tuinrenovaties en tuinaanleg. Wil jij binnenkort nog meer genieten van een luxe tuin? Benieuwd naar de mogelijke kosten? Neem dan eenvoudig contact met ons op plan een Gratis Quickscan in!

  In het voorjaar van 2024 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
  Zo vol zitten we tot en met april 2024
  0%
  9.3
  Uitstekende uitvoering van het project De plaatsing van een carport met berging is uitstekend verlopen. De deskundigheid van Van Rijn komt naar voren in de kwaliteit van zowel bouw als [...]
  - Raamsdonksveer
  Fantastische tuin met zwembad. Vanaf het eerste contactmoment tot aan de oplevering van onze tuin is de communicatie goed, prettig, persoonlijk verlopen. Er wordt goed geluisterd naar de wensen [...]
  - Tilburg
  Van Rijn heeft mijn wens gerealiseerd Van Rijn heeft een berging op maat gebouwd aan mijn bestaande woning. Dit is zeer professioneel gedaan. De berging sluit mooi aan op de [...]
  - Berkel-Enschot
  Uitstekend bedrijf Van Rijn plaatste een overkapping in onze tuin, renoveerde de oprit naar de garage en zorgde voor meer groen. Het ontwerp en de uitvoering verliepen [...]
  - Oisterwijk
  Helemaal goed! Hele leuke, behulpzame mensen die echt met je meedenken. Erg persoonlijk dat ook erg fijn is. Een mooi all in package voor alle wensen in [...]
  - Breda
  144 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite