Ook tot laat in de avond genieten van je tuin? Heerlijk buiten loungen of dineren terwijl het zonnetje langzaam ondergaat? Een overkapping op maat maakt het mogelijk. Verleng het buitenseizoen en geniet van een prachtige eyecatcher in de tuin. Van Rijn Tuinoplossingen realiseert ambachtelijke overkappingen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan een gratis Tuin Quickscan in.

Waarom een (houten) overkapping laten plaatsen door Van Rijn Tuinoplossingen?

Van Rijn Tuinoplossingen staat voor hoogwaardige kwaliteit. Niet alleen in onze oplevering, maar ook met onze materialen en service. Wij werken met populaire houtsoorten zoals Douglas, eiken en geïmpregneerd vuren. Gegarandeerd een luxueuze uitstraling. Ben jij op zoek naar een partner die meer biedt dan de standaardproducten uit massaproductie? Dan ben je bij Van Rijn Tuinoplossingen aan het juiste adres. Wil jij een overkapping voor het terras laten plaatsen of een andere locatie in de achtertuin? Wij denken graag met je mee.

Onze authentieke bouwwijze

In onze werkplaats bestaat de basis uit eeuwenoude perfectie gecombineerd met de moderne bouwtechnieken. We maken gebruik van traditionele houtverbindingen, zoals zwaluwstaarten en pen-en-gat constructies. Onze computergestudeerde machines verzorgen een uiterst precieze prefabricage. Zo ben je verzekerd van een oersterke overkapping. Daarnaast is de uitstraling zeer chique en stijlvol. In veel gevallen maken we geen gebruik van schroeven, tenzij het écht niet anders kan.

Ervaar ons maatwerk

De overkappingen worden uitsluitend op maat gemaakt. Wij wijken af van standaardmodellen en vastgelegde configuraties. Het totale project is volledig afgestemd op jouw wensen en eisen. De complete maatvoering, de constructie van de benodigde balken, het dak en meer. Dit wordt uiteraard in overleg opgesteld. Onze overkappingen op maat zijn écht uniek, zo sluiten ze naadloos aan op jouw wensen en de stijl van de tuin.

Heeft jouw tuin een oudhollandse uitstraling en wil je deze stijl doorvoeren in de overkapping? Overweeg dan eens om het dak te voorzien van riet.

Projecten waar we trots op zijn

Hoogwaardige bouwkwaliteit

Ongetwijfeld zie je vaker overkappingen uit verschillende prijsklassen voorbijkomen. Het is dan ook lastig om de verschillen te duiden. Onze bouwkwaliteit is wel degelijk anders. Hieronder een overzicht van onze standaard:

Een betonpoeder biedt een stevige basis voor de staanders, een betonband fundeert de wanden.

Wij kijken naar de lange termijn. Overkappingen gemaakt van kwalitatief minder hout gaan mogelijk doorhangen, omdat de constructie te licht is uitgevoerd. Planken trekken eerder krom omdat het hout niet voldoende is opgedroogd. Binnen onze standaard worden er grovere staanders gebruikt. Het hout is kwalitatief hoogstaand en dit voorkomt problemen in de toekomst.

Een kwalitatief hoogwaardig geraamte is essentieel voor onze producten. Wij werken niet met gestapeld hout, zoals je dat bij verschillende massa-aanbieders ziet. Ons geraamte bestaat uit een binnen- en buitenwand. Het is daarbij mogelijk om voor verschillende afwerkingen te kiezen. Daarnaast werken we met inbouwelektra- en verlichting. Tot slot biedt dit geraamte de mogelijkheid om wandisolatie aan te brengen. Het geraamte wordt op een hardhouten onderligger geplaats. Dit voorkomt dat de onderzijde gaat rotten.

Wij werken met ervaren dakdekkers. Zij zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van jouw overkapping. Wij gebruiken Bitumen omdat dit in vergelijking met EPDM dakbedekking langer meegaat. Dakisolatie wordt altijd aangeboden om condens- en schimmelvorming te voorkomen.

Wat kost de aanleg en plaatsing van een overkapping?

Benieuwd naar de kosten van een overkapping op maat? Wij rekenen ongeveer een bedrag van €650,- per m². Dit bedrag is gebaseerd op onze ervaringen bij eerdere projecten. Bij lounge-overkappingen adviseren wij een minimale oppervlakte van 5 bij 3 (15m²). Voor een lounge-overkapping met schuur is dat minimaal 8 bij 3 (24m²). Uitgaande van deze oppervlaktes gaat het om een investering van circa €9.750,- of €15.600,-. De kosten voor een vloer, elektra en verlichting zijn niet in deze prijsopgave meegenomen. Is een luxere afwerking gewenst? Dan heeft dit invloed op de prijs per m².

Haalbaar en betaalbaar

Gedurende het proces doorlopen we verschillende stappen. Het uiteindelijke doel: een overkapping realiseren die in alle facetten voldoet aan jouw wensen. Wij adviseren en helpen om de juiste keuze te maken, maar jouw wensen zijn uiteraard leidend. Van Rijn Tuinoplossingen adviseert de locatie zodat jij optimaal profiteert van de zon én de schaduw. Daarnaast kijken we samen naar de kleurstellingen en materialen. Als we alle wensen hebben doorgenomen, vertellen wij direct eerlijk of dit financieel haalbaar is. Zo kom je niet onnodig voor verrassingen te staan en dat is wel zo prettig. Daarnaast maken we optioneel een 3D-ontwerp. Dit helpt om vooraf een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de overkapping.

Geniet van het ultieme buitenleven

Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aanleg van (houten) overkappingen. Van Rijn Tuinoplossingen realiseert ook complete tuinrenovaties en tuinaanleg. Wil jij binnenkort nog meer genieten van een luxe tuin? Benieuwd naar de mogelijke kosten? Neem dan eenvoudig contact met ons op of plan een gratis Tuin Quickscan in.

Vóór de zomer van 2023 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Zo vol zitten we tot en met mei 2023
0%
9.2
Zeer kundig en perfect resultaat. Wij raden jullie ten zeerste aan Bij ons moest er een aanbouw aan een bestaande berging worden gezet. Volgens een aantal bedrijven was dit onmogelijk er kon alleen een compleet nieuwe [...]
- Van Gent
Vakwerk! De keuze voor Van Rijn voor onze tuinrenovatie is de juiste gebleken. Vooraf werd uitgebreid de tijd genomen om onze wensen op papier te zetten en [...]
- Zoetermeer
Een heel mooi resultaat geworden, waar we erg van kunnen genieten ! Wij hebben vorig jaar besloten om onze voor- en achtertuin eens goed aan te laten pakken, zodat we hier nog lang van kunnen genieten. En [...]
- Galder
Tuinrenovatie zonder kopzorgen We waren er vroeg bij. Na een lange aanloop van bijna een jaar is onze 18 jaar oude tuin nu daadwerkelijk gerenoveerd. Wij hadden wensen en [...]
- Oisterwijk
Werk conform afspraken goed en tijdig gemaakt. Onze tuin laten renoveren door Van Rijn Tuinoplossingen. Ze werken met heldere eerste prijsindicatie om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Vervolgens wordt prijs definitief vastgesteld op [...]
- Best
124 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Plan nu jouw Tuin Quickscan

Jouw tuinproject uitbesteden? Plan dan nu jouw vrijblijvende Tuin Quickscan in!


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Aangenaam, één van ons beiden neemt contact met je op

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.