In de laatste jaren is de manier waarop wij onze vrije tijd indelen veranderd. Doorgaans brengen we veel tijd door in onze directe omgeving en de tuin is daar een goed voorbeeld van. Deze trend lijkt de komende jaren door te zetten en wij begrijpen als geen ander dat een fijne plek voor jezelf nóg belangrijker wordt. De ruimte om heerlijk te genieten en de mogelijkheid om jezelf even terug te trekken uit de dagelijkse drukte is niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid.

Om optimaal te genieten is het fijn als jouw tuin een eigen plek is. Afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Van Rijn Tuinoplossingen is gespecialiseerd in het renoveren van tuinen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende opties en mogelijke kosten voor het renoveren van je tuin. Daarnaast beschrijven we uitgebreid onze aanpak.

Heb je al concrete plannen voor het laten renoveren van je tuin en hecht je waarde aan kwaliteit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn altijd bereid om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen.

Hoe wordt een tuinrenovatie een succes?

Wij geloven heilig in een goed ontwerp. Dit is het startpunt, ook als je een bestaande tuin laat renoveren. Samen bepalen we hoe jouw nieuwe droomtuin eruit komt te zien. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak. Vooraf bespreken we altijd eerst de verschillende stijlen. Heb je een stijl die je het meest aanspreekt? Dan vormt dit de basis voor de renovatie van jouw tuin. Wij horen graag jouw ideeën zodat we deze kunnen verwerken in het ontwerp van jouw nieuwe tuin.

Diverse tuinstijlen

Voordat we jouw tuin gaan renoveren, is het belangrijk om een tuinstijl uit te werken. We helpen je dan ook graag op de goede weg. We vragen onze klanten om een moodboard op te stellen. Deze wordt vervolgens aangevuld met foto’s, verschillende kleuren en andere inspirerende beelden. Op deze manier krijgen wij een compleet beeld van jouw verwachtingen en wensen qua stijl.

Tegenwoordig zien we veel luxe, moderne tuinen. Een strak lijnenspel gecombineerd met minimalistische tinten is veelvoorkomend. Uiteraard zijn we ook gespecialiseerd in andere tuinstijlen. Een landelijke tuin met natuurlijke kleuren en een minder strakke vormgeving is voor ons ook bekend terrein. Daarnaast zien we ook de industriële tuin vaak terugkomen binnen onze projecten. Bij volledige tuinrenovaties zijn de opties haast eindeloos. Heb jij behoefte aan tijdloze schoonheid en harmonie? Dan ben je bij Van Rijn Tuinoplossingen aan het juiste adres.

Onze aanpak

Bij het ontwerpen van jouw tuin staat precisie en nauwkeurigheid hoog in ons vaandel. Wij hechten ontzettend veel waarde aan service en kwaliteit. De tuin moet immers perfect worden. Uniek in onze branche zijn de volledige 3D-renders die wij maken van jouw tuin voordat we aan de slag gaan. Dit is een bijna fotorealistische weergave van het project. Daardoor is het ook makkelijker om vooraf alle mogelijkheden goed te bespreken en zijn wij ervan overtuigd dat het eindresultaat volledig naar wens is.

In overleg maken we het ontwerp uiteindelijk definitief. Vervolgens starten we met de tuinrenovatie. In de beginfase ligt de focus voornamelijk op het afbreken en afvoeren van onderdelen die niet meer nodig zijn vanuit de oude tuin. Als het perceel volledig leeg is, kunnen we beginnen met het opbouwen van jouw droomtuin. In dit proces heb je alle vrijheid om zorgeloos achterover te leunen terwijl wij alles in orde maken.

De kosten van een tuinrenovatie bij Van Rijn Tuinoplossingen

De kosten van tuinrenovatie zijn grotendeels afhankelijk van de invulling. De prijs wordt dan ook gebaseerd op de werkzaamheden en de diverse elementen die de tuin gaat bevatten. Denk hierbij aan de grootte van het terras en de keuze voor een tuingebouw zoals een tuinhuis of veranda. Ga je voor een luxe invulling? Dan is de prijs voor de tuinrenovatie logischerwijs ook iets hoger. De grootte van de tuin hoeft niet de belangrijkste factor te zijn bij het bepalen van het budget. Hieronder worden een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten uitgelicht:

De bestaande situatie

Voordat we kunnen beginnen met de daadwerkelijke opbouw van jouw droomtuin bekijken we altijd eerst de huidige situatie. Naar alle waarschijnlijkheid moet er een groot gedeelte of de gehele tuin leeggehaald worden voordat we beginnen met het renoveren van de tuin. Uiteraard word je ook hierin volledig ontzorgd. Wanneer er veel grondwerk nodig is, wanneer we de tuin moeten afgraven of ophogen om de oude situatie om te zetten in de gewenste situatie, zal dat natuurlijk invloed hebben op de kosten van de renovatie.

Bouwkundige elementen

Tuingebouwen bieden comfort, zijn praktisch en zorgen voor een luxe uitstraling van de tuin. Zo kun je kiezen voor een volledig maatwerk veranda, overkapping, of tuinhuis. De keuze van het type gebouw, de materialen en de afwerking hebben invloed op de kosten van de totale tuinrenovatie.

Mate van luxe in materiaalkeuze

Voor het grootste gedeelte worden de kosten van de tuinrenovatie gebaseerd op jouw wensen. Voornamelijk de mate van luxe die je wilt toepassen speelt een grote rol in de prijsbepaling. Je kunt kiezen voor mooie materialen uit het middensegment of materialen uit het topsegment. Het prijsverschil tussen bovenstaande segmenten is groot, maar dat zie je ook terug in het eindresultaat. Wij brengen dit uiteraard voor je in kaart.

Grootte van de tuin

De grootte van een tuin heeft ook invloed op de kosten voor het renoveren van een tuin. Bij een grotere tuin moet vanzelfsprekend ook een groter oppervlak worden gevuld. Toch is een kleinere tuin niet altijd goedkoper. De invulling van de tuin bepaalt voor een groot gedeelte wat de uiteindelijke kosten zijn.

De gemiddelde kosten voor het renoveren van een tuin bedragen:

 • Kleine tuin renovatie (50-100 m2) gemiddelde kosten:
  €18.500,- tot €30.000,-
 • Middelgrote tuin renovatie (100-150 m2) gemiddelde kosten: €30.000,- tot €45.000,-
 • Grote tuin renovatie (groter dan 150 m2) gemiddelde kosten: €45.000,- tot €250.000,-

Ontdek onze service en kwaliteit

Van Rijn Tuinoplossingen is een klein familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van complexe en luxe tuinprojecten. Wij hebben ervaring met tuinaanleg, maar ook met tuinrenovaties, sierbestrating en nog veel meer. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner met veel expertise en gevoel voor kwaliteit? Zoek dan niet verder. Van Rijn Tuinoplossingen staat voor één vast aanspreekpunt tijdens het hele proces, korte lijnen en open communicatie. Onze projecten vertegenwoordigen een lange levensduur en zijn daarnaast (mits gewenst) ook onderhoudsarm.

Bij onze tuinrenovaties garanderen wij een complete ontzorging. Neem dus rustig plaats en aanschouw het hele proces. We helpen je met het kiezen van de juiste sfeer, maken een ontwerp op maat, halen de oude tuin weg en maken van jouw tuin een droomtuin. Dit alles met focus op service en kwaliteit. Tuinrenovatie zoals het hoort.

Doorgaans is het renoveren van een tuin een behoorlijk project. Daarbij zijn de kosten vaak niet gering. Kies dus voor een tuinaannemer met ervaring in diverse soorten (complexe) tuinprojecten. Wij gaan graag voor je aan de slag. Ben je benieuwd naar de exacte kosten of de verschillende mogelijkheden? Neem voor een exacte prijsberekening contact met ons op of plan een gratis Tuin Quickscan in.

Veelgestelde vragen:

Er is niet per definitie een juist moment om jouw tuin te laten renoveren. In veel gevallen neemt de complete tuinrenovatie flink wat tijd in beslag en daarom verspreiden we de werkzaamheden over een nader te bepalen periode. In de herfst is de bodem nog relatief warm en vaak een beetje vochtig. Dit is aantrekkelijker voor planten, omdat ze dan sneller wortelen. Daarnaast is het interessant om een tuinrenovatie in de herfst uit te laten voeren omdat bladverliezende planten in november een rustperiode hebben.

Anderzijds is het ook mogelijk om een tuin te renoveren in het voorjaar of een andere periode in het jaar, maar de herfstperiode is aantrekkelijker voor verschillende gewassen.

Een tuin laten renoveren doe je niet ieder jaar en daarom is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst is het van belang dat jij precies weet wat je wilt. Van Rijn Tuinoplossingen denkt graag mee en inspireert, maar jouw wensen zijn leidend. Een tuin is een echt visitekaartje voor jouw woning. Samen kijken we naar de zonrichting, de juiste indeling, de beplanten en eventueel een lichtplan.

Vóór de zomer van 2023 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Zo vol zitten we tot en met mei 2023
0%
9.2
Zeer kundig en perfect resultaat. Wij raden jullie ten zeerste aan Bij ons moest er een aanbouw aan een bestaande berging worden gezet. Volgens een aantal bedrijven was dit onmogelijk er kon alleen een compleet nieuwe [...]
- Van Gent
Vakwerk! De keuze voor Van Rijn voor onze tuinrenovatie is de juiste gebleken. Vooraf werd uitgebreid de tijd genomen om onze wensen op papier te zetten en [...]
- Zoetermeer
Een heel mooi resultaat geworden, waar we erg van kunnen genieten ! Wij hebben vorig jaar besloten om onze voor- en achtertuin eens goed aan te laten pakken, zodat we hier nog lang van kunnen genieten. En [...]
- Galder
Tuinrenovatie zonder kopzorgen We waren er vroeg bij. Na een lange aanloop van bijna een jaar is onze 18 jaar oude tuin nu daadwerkelijk gerenoveerd. Wij hadden wensen en [...]
- Oisterwijk
Werk conform afspraken goed en tijdig gemaakt. Onze tuin laten renoveren door Van Rijn Tuinoplossingen. Ze werken met heldere eerste prijsindicatie om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Vervolgens wordt prijs definitief vastgesteld op [...]
- Best
124 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Plan nu jouw Tuin Quickscan

Jouw tuinproject uitbesteden? Plan dan nu jouw vrijblijvende Tuin Quickscan in!


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Aangenaam, één van ons beiden neemt contact met je op

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.