Jouw tuin laten opknappen tot luxe droomtuin?

In de laatste jaren is de manier waarop wij onze vrije tijd indelen veranderd. Doorgaans brengen we veel tijd door in onze directe omgeving en de tuin is daar een goed voorbeeld van. Deze trend lijkt de komende jaren door te zetten en wij begrijpen als geen ander dat een fijne plek voor jezelf nóg belangrijker wordt. De ruimte om heerlijk te genieten en de mogelijkheid om jezelf even terug te trekken uit de dagelijkse drukte is niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid.

Om optimaal te genieten is het fijn als jouw tuin een eigen plek is. Laat je tuin opknappen of renoveren! Afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren; Van Rijn Tuinoplossingen is gespecialiseerd in het renoveren van tuinen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten opknappen van je tuin? Lees dan snel verder en ontdek de verschillende opties en mogelijke kosten voor het laten opknappen van je tuin. Daarnaast beschrijven we uitgebreid onze aanpak.

Hoe wordt een tuinrenovatie een succes?

Wij geloven heilig in een goed ontwerp. Dit is het startpunt, ook als je een bestaande tuin laat opknappen. Samen bepalen we hoe jouw nieuwe droomtuin eruit komt te zien. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak. Vooraf bespreken we altijd eerst de verschillende stijlen. Heb je een stijl die je het meest aanspreekt? Dan vormt dit de basis voor de renovatie van jouw tuin. Wij horen graag jouw ideeën zodat we deze kunnen verwerken in het ontwerp van jouw nieuwe tuin. Je tuin laten opknappen? Wij staan voor je klaar.

luxe tuinrenovatie laten uitvoeren
tuinrenovatie landelijke tuin Oisterwijk

Tuin renoveren; diverse tuinstijlen

Voordat we jouw tuin gaan renoveren, is het belangrijk om een tuinstijl uit te werken. We helpen je dan ook graag op de goede weg. We vragen onze klanten om een moodboard op te stellen. Deze wordt vervolgens aangevuld met foto’s, verschillende kleuren en andere inspirerende beelden. Op deze manier krijgen wij een compleet beeld van jouw verwachtingen en wensen qua stijl.

Tegenwoordig zien we veel luxe, moderne tuinen. Uiteraard zijn we ook gespecialiseerd in andere tuinstijlen. Een landelijke tuin met natuurlijke kleuren en een minder strakke vormgeving is voor ons ook bekend terrein. Daarnaast zien we ook de industriële tuin vaak terugkomen binnen onze projecten. Bij volledige tuinrenovaties zijn de opties haast eindeloos. Jij bepaalt tijdens het laten opknappen van je tuin zelf hoe je droomtuin er uit komt te zien. Heb jij behoefte aan tijdloze schoonheid en harmonie? Dan ben je bij Van Rijn Tuinoplossingen aan het juiste adres.

Tuin opknappen; onze aanpak

Bij het opknappen van jouw tuin staat precisie en nauwkeurigheid hoog in ons vaandel. Wij hechten ontzettend veel waarde aan service en kwaliteit. De tuin moet immers perfect worden. Uniek in onze branche zijn de volledige 3D ontwerpen die wij maken van jouw tuin voordat we aan de slag gaan. Dit is een bijna fotorealistische weergave van het project. Daardoor is het ook makkelijker om vooraf alle mogelijkheden goed te bespreken en zijn wij ervan overtuigd dat het eindresultaat volledig naar wens is.

In overleg maken we het ontwerp uiteindelijk definitief. Vervolgens starten we met de tuinrenovatie. In de beginfase ligt de focus voornamelijk op het afbreken en afvoeren van onderdelen die niet meer nodig zijn vanuit de oude tuin. Het laten opknappen van je tuin is dan echt begonnen. Als het perceel volledig leeg is, kunnen we beginnen met het opbouwen van jouw droomtuin. Tijdens dit proces heb je alle vrijheid om zorgeloos achterover te leunen terwijl wij alles in orde maken.

tuin laten renoveren Turnhout Van Rijn Tuinoplossingen

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis offerte opvragen

Jouw tuinproject uitbesteden? Vraag dan nu een gratis offerte op.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Aangenaam, één van ons beiden neemt contact met je op

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  tuinrenovatie met luxe houten overkapping
  landelijke vijver tuin Van Rijn Tuinoplossingen

  De kosten van een tuinrenovatie bij Van Rijn Tuinoplossingen

  De kosten van het laten opknappen van je tuin zijn grotendeels afhankelijk van de invulling. De prijs wordt dan ook gebaseerd op de werkzaamheden en de diverse elementen die de tuin gaat bevatten. Denk hierbij aan de grootte van het terras en de keuze voor een tuingebouw zoals een tuinhuis of veranda. Ga je voor een luxe invulling? Dan is de prijs voor de tuinrenovatie logischerwijs ook iets hoger. De grootte van de tuin hoeft niet de belangrijkste factor te zijn bij het bepalen van het budget. Hieronder worden een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten uitgelicht:

  De bestaande situatie

  Voordat we kunnen beginnen met de daadwerkelijke opbouw van jouw droomtuin bekijken we altijd eerst de huidige situatie. Naar alle waarschijnlijkheid moet er een groot gedeelte of de gehele tuin leeggehaald worden voordat we beginnen met het renoveren van de tuin. Uiteraard word je ook hierin volledig ontzorgd. Wanneer er veel grondwerk nodig is, wanneer we de tuin moeten afgraven of ophogen om de oude situatie om te zetten in de gewenste situatie, zal dat natuurlijk invloed hebben op de kosten van de renovatie.

  Bouwkundige elementen

  Tuingebouwen bieden comfort, zijn praktisch en zorgen voor een luxe uitstraling van de tuin. Zo kun je kiezen voor een volledig maatwerk veranda, overkapping, of tuinhuis. De keuze van het type gebouw, de materialen en de afwerking hebben invloed op de kosten van de totale tuinrenovatie.

  Mate van luxe in materiaalkeuze

  Voor het grootste gedeelte worden de kosten van de tuinrenovatie gebaseerd op jouw wensen. Voornamelijk de mate van luxe die je wilt toepassen speelt een grote rol in de prijsbepaling. Je kunt kiezen voor mooie materialen uit het middensegment of materialen uit het topsegment. Het prijsverschil tussen bovenstaande segmenten is groot, maar dat zie je ook terug in het eindresultaat. Wij brengen dit uiteraard voor je in kaart.

  landelijke tuinrenovatie met zwembad en poolhouse Blaricum
  exclusieve tuinrenovatie met zwembad en vlonder Berkel-Enschot

  Grootte van de tuin

  De grootte van een tuin heeft ook invloed op de kosten voor het renoveren van een tuin. Bij een grotere tuin moet vanzelfsprekend ook een groter oppervlak worden gevuld. Toch is een kleinere tuin niet altijd goedkoper. De invulling van de tuin bepaalt voor een groot gedeelte wat de uiteindelijke kosten zijn.

  De gemiddelde kosten voor het renoveren van een tuin bedragen:

  • Kleine tuin renovatie gemiddelde kosten:
   €18.500,- tot €25.000,-
  • Middelgrote tuin renovatie gemiddelde kosten: €25.000,- tot €45.000,-
  • Grote tuin renovatie (groter dan 150 m2) gemiddelde kosten: €45.000,- tot €75.000,-

  Ontdek onze service en kwaliteit

  Van Rijn Tuinoplossingen is een klein familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van complexe en luxe tuinprojecten. Wij hebben ervaring met tuinaanleg, maar ook met tuinrenovaties, sierbestrating en nog veel meer. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner met veel expertise en gevoel voor kwaliteit? Zoek dan niet verder. Van Rijn Tuinoplossingen staat voor één vast aanspreekpunt tijdens het hele proces, korte lijnen en open communicatie. Onze projecten vertegenwoordigen een lange levensduur en zijn daarnaast (mits gewenst) ook onderhoudsarm.

  Bij onze tuinrenovaties garanderen wij een complete ontzorging. Neem dus rustig plaats en aanschouw het hele proces. We helpen je met het kiezen van de juiste sfeer, maken een ontwerp op maat, halen de oude tuin weg en maken van jouw tuin een droomtuin. Dit alles met focus op service en kwaliteit. Tuinrenovatie zoals het hoort.

  Doorgaans is het renoveren van een tuin een behoorlijk project. Daarbij zijn de kosten vaak niet gering. Kies dus voor een tuinaannemer met ervaring in diverse soorten (complexe) tuinprojecten. Wij gaan graag voor je aan de slag. Ben je benieuwd naar de exacte kosten of de verschillende mogelijkheden? Neem voor een exacte prijsberekening contact met ons op of vraag een gratis offerte op.

  tuinrenovatie Tilburg strak en modern
  Van Rijn Tuinoplossingen tuinaannemer van A tot Z

  Veelgestelde vragen:

  Er is niet per definitie een juist moment om jouw tuin te laten renoveren. In veel gevallen neemt de complete tuinrenovatie flink wat tijd in beslag en daarom verspreiden we de werkzaamheden over een nader te bepalen periode. In de herfst is de bodem nog relatief warm en vaak een beetje vochtig. Dit is aantrekkelijker voor planten, omdat ze dan sneller wortelen. Daarnaast is het interessant om een tuinrenovatie in de herfst uit te laten voeren omdat bladverliezende planten in november een rustperiode hebben.

  Anderzijds is het ook mogelijk om een tuin te renoveren in het voorjaar of een andere periode in het jaar, maar de herfstperiode is aantrekkelijker voor verschillende gewassen.

  Een tuin laten renoveren doe je niet ieder jaar en daarom is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst is het van belang dat jij precies weet wat je wilt. Van Rijn Tuinoplossingen denkt graag mee en inspireert, maar jouw wensen zijn leidend. Een tuin is een echt visitekaartje voor jouw woning. Samen kijken we naar de zonrichting, de juiste indeling, de beplanten en eventueel een lichtplan.

  In de zomer van 2023 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
  Zo vol zitten we tot en met juni 2023
  0%
  9.2
  Prettige ontzorging voor en na Bijzonder fijne ervaring gehad bij deze toch best grote tuinverbouwing. Ik schrijf dit overigens terwijl ik in mijn nieuwe tuinhuis zit. Prettige communicatie en doorpakken [...]
  - Den Haag
  Kwaliteit & duidelijk. Goede communicatie. Flexibel. Kundig. Kortom: waar voor je geld.
  - Berkel-Enschot
  Van eerste contact tot oplevering perfect! De vijf sterren zijn dik verdiend. Vanaf het eerste contact liep alles prima. Zeer vriendelijk, altijd vlot reageren op mails, appjes. En duidelijk was ook [...]
  - Rotterdam
  Metuinmorfose ! Een heel goede ervaring met Van Rijn die ons heeft geholpen om van onze oude achtertuin een mooie en fijne plek te maken waar we [...]
  - Boxtel
  Complete ontzorging van A tot Z Grote overkapping aan het huis laten plaatsen. Zonder problemen. Communicatie tussen van Rijn externe partij (elektricien niet via van Rijn) en dakdekker zijn goed verlopen. [...]
  - Berkel-Enschot
  130 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848

    Gratis offerte opvragen