• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Winter? De ideale tijd voor tuinplannen!

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

In de zomer een nieuwe tuin? Onderneem al actie in de winter

Ben je van plan om aankomend jaar de tuin te laten verbouwen of om een nieuwbouwtuin aan te laten leggen? Dan is het belangrijk om hier in de wintermaanden al over na te denken. Een tuinrenovatie kost immers tijd, ook vanwege de planning die eraan voorafgaat. Allereerst is het belangrijk om na te denken over de tuinwensen en deze vervolgens te laten vertalen naar een tuinontwerp en offerte. Daarna is het tijd om de materialen uit te kiezen en de daadwerkelijke werkzaamheden in te plannen. Wil jij aankomende zomer in een nieuwe tuin zitten? Van Rijn Tuinoplossingen helpt jou graag om de eerste stappen al in de winter te nemen, zodat jouw droomtuin werkelijkheid wordt.

Bespreek de tuinwensen vóór het tuinseizoen

De winter zou het juiste moment kunnen zijn om na te gaan denken over jouw ideale tuin deze zomer. Voordat je het weet, is er immers alweer een half jaar voorbij gevlogen en staan de zomermaanden al voor de deur. Tijdens de feestdagen in december zijn bovendien veel gezinnen bij elkaar en zijn er een hoop mensen vrij van werk, waardoor partners de tijd hebben om samen de tuinwensen te bespreken. Moet er bijvoorbeeld een speciale plek zijn voor de barbecue? Dromen jullie al enige tijd over een inbouwzwembad? Of zijn jullie op zoek naar een op maat gemaakte overkapping? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Denk na over de stijl en sfeer van de nieuwe tuin

Naast het feit dat er moet worden nagedacht over de juiste indeling van de tuin en alle bijbehorende praktische overwegingen, is het ook van belang om na te denken over de gewenste stijl van de tuin. Net zoals bij het interieur van een huis, kan er bij een tuinrenovatie ook een bepaalde sfeer worden gecreëerd. Zo zou je kunnen kiezen voor een moderne en strakke tuin of juist voor een landelijke of klassieke stijl. Ook kun je je laten inspireren door andere landen en bijvoorbeeld voor een mediterrane tuin gaan. Wanneer je hebt besloten welke stijl het beste bij jouw smaak past, kun je bijpassende meubels en tuinaccessoires gaan uitzoeken. Zo komt de nieuwe tuin opeens een stuk dichterbij! Denk daarnaast ook aan het aanschaffen van andere tuinproducten zoals handig gereedschap en barbecuebescherming en reiniging.

Maak een moodboard ter inspiratie

Het is niet altijd eenvoudig om jouw tuinwensen te vertalen naar concrete ideeën en plannen. Daarbij kunnen partners nog weleens een verschillende smaak of andere belangen hebben wanneer het aankomt op de inrichting en indeling van de tuin. Om deze redenen is het raadzaam om inspiratie op te doen en dit te visualiseren. Pak bijvoorbeeld een aantal tuinbladen erbij of neem een kijkje online zodat je een moodboard kunt samenstellen. Door jouw favoriete afbeeldingen van tuinen te verzamelen, kun je inzichtelijk maken wat jouw wensen en smaak nu precies zijn. Ook kun je jouw eigen moodboard naast die van jouw partner leggen om op zoek te gaan naar overeenkomsten. Komen jullie er toch niet uit? Dan is het aan te raden om in gesprek te gaan met een specialist voor advies.

Samenvattend, is de winter een goed moment om na te gaan denken over jouw nieuwe tuin. Het lijkt misschien vroeg, maar door op tijd te beginnen weet je zeker dat jouw droomtuin op tijd verwezenlijkt kan worden. De specialisten van Van Rijn Tuinoplossingen staan ook in de winter voor jou klaar om persoonlijk advies te geven!

 

tuin laten opknappen Breda
tuin met buitenkeuken laten aanleggen Rosmalen
moderne Douglas overkapping op maat Breda
nieuwbouw tuin aanleggen

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite