• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Wie kan mijn tuin aanleggen of opknappen?

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

3d-ontwerp-afrikaanse-safarituin-tent-afdak-800x600

Door wat voor bedrijf laat jij je tuin aanleggen of renoveren en opknappen? In deze blog vertellen we je over de keuze tussen traditionele hoveniers en tuinspecialisten die de rol van aannemer op zich nemen en branchevernieuwing ambiëren. De hamvraag is eigenlijk: ga je voor safe of zoek je beleving en ontzorging met maximaal resultaat? We laten de keuze aan jou…

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Je tuin laten doen door een traditionele hovenier

Traditie en ambacht

Wie aan het aanleggen van tuinen denkt, denkt al snel aan de hovenier. Niet gek, want hoveniers bieden vaak de volgende diensten aan: tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Het hoveniersvak is traditioneel: vaak wordt kennis en ambacht van vader op zoon overgedragen. De dienstverlening van een hovenier zouden wij omschrijven als klassiek: gangbare tuinstijlen en een voor de hand liggende aanpak. Is daar iets mis mee? Zeker niet. Veel hoveniers bestaan al decennia en hebben hun sporen verdiend. Weinig vernieuwend zijn hoveniers over het algemeen wel. Je proeft hun liefde voor het vak, maar veel hoveniers gaan niet zo met hun tijd mee. Een eigentijdse of unieke tuin of een bovengemiddelde ervaring in communicatie en service zul je bij hoveniers dan ook minder snel vinden.

Niet alle hoveniers bieden dezelfde kwaliteit

Ons advies is om op te letten met wie je in zee gaat. Iedereen mag zich hovenier noemen en het is simpel om te starten: met een bus in de lease, wat gereedschap, een visitekaartje en een website kun je aan de slag. En dat gebeurt vaak. Elke week zien we nieuwe busjes op de weg, vaak éénpitters die het trucje ook zonder een baas denken te kunnen klaren. In de direct omgeving van Oisterwijk, waar wij zijn gevestigd, zijn alleen al meer dan 35 hoveniers gevestigd. Bij veel van die, voornamelijk jonge, gasten ontbreekt degelijke vakkennis en ervaring om in uiteenlopende tuinwensen te voorzien.

De valkuil van allround zijn

De valkuil van veel van deze starters is om alles zelf te willen doen en daarmee allround te zijn. Zelf bestrating leggen, zelf een overkapping bouwen, zelf een schutting zetten. Soms gaat dat mis. Uiteraard wil je als klant ontzorgd worden en met één partij werken die alle disciplines aanbiedt om die droomtuin te maken. Maar wij vinden dat de betere tuinspecialist goed moet weten wat hij kan en ook moet erkennen waar andere specialisten beter in zijn. Door samen te werken met die specialisten en voor de klant het enige aanspreekpunt te zijn en eindverantwoordelijk te nemen, kom je tot betere resultaten.

luxe-achtertuin-eindhoven-keramisch-terras
eiken-poolhouse-eiken-schuur-blaricum-zwembad-exclusieve-buitenverblijven

De vernieuwende aanpak van de betere tuinspecialist

Als consument zijn we een steeds hogere kwaliteitsstandaard gewend van bedrijven waarbij we ons geld uitgeven. Niet alleen de kwaliteit van producten moet goed zijn. We zijn steeds vaker ook op zoek naar een memorabele koopervaring. Onze zoektocht naar beleving, een gepersonaliseerde aanpak, snelle en prettige communicatie en een vernieuwende kijk op het inlossen van klantwensen zijn er voorbeelden van. Traditionele hoveniers bewegen niet altijd mee met die trend. Naar onze mening kun je daarvoor beter bij een tuinspecialist aankloppen die zijn zaak anders rooit dan het branchegemiddelde. De koopervaring is daar over het algemeen beter. Ook kom je met zo’n innoverende speler uit op een persoonlijker en creatiever ontwerp, dat bovendien vaak standaard in 3D voor je wordt uitgewerkt. De kunst van het ontwerpen zit ‘m volgens ons in luisteren naar jouw wensen. En niet, zoals de traditionele gedachte is, in tuinaanleg binnen een kader van verouderde ontwerpprincipes.

dijktuin-haven-turnhout-vlaanderen-belgie
strak-tuinontwerp-zwevende-vlonder-tilburg

Wat wij voor je kunnen doen

De rol van tuinaannemer en branche-innovator past ons als een warme jas. Algemeen Directeur Sisco van Rijn heeft ruime ervaring heeft met tuinspecialisten bijeen brengen om complexe tuinprojecten te klaren. En Creatief Directeur Chris van Rijn heeft met zijn achtergrond in het ontwerpen van attractieparken de kennis in huis om tot een uniek en uiterst persoonlijk plan te komen. Als familiebedrijf willen we een frisse wind door de groenbranche laten waaien. Hoe we dat doen, lees je hier. We maken je graag enthousiast voor onze aanpak. Waar kunnen we jou mee helpen? Neem zeker even contact op voor een vrijblijvend advies.

vanrijntuinoplossingen-team
We maken graag kennis met je! Wij zijn Sisco, Chris en Ellen van Rijn van Van Rijn Tuinoplossingen
3d-ontwerp-afrikaanse-safarituin-tent-afdak
Een van onze nieuwste concepten: een tuin in thema van jouw favoriete vakantiebestemming. Hier zie je een concept voor een Afrikaanse Safarituin

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite