• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Financieel onzekere tijden? Investeer juist nu in je tuin!

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

Tuin laten opknappen tuininrichting Tilburg Van Rijn Tuinoplossingen

Financieel onzekere tijden? Investeer juist nu in je tuin!

De boodschappen, een tankbeurt, de energiekosten… Werkelijk voor bijna alles tel je fors meer neer dan voorheen, jij hebt het vast ook gemerkt! In combinatie met een Europese oorlogssituatie en de toch al donkere en koude periode van het jaar stemt het menigeen niet bepaald positief. Hoe lang blijft alles nog zo duur? Voorlopig lijken we nog niet verlost te zijn van alsmaar stijgende kosten. Door deze onzekerheid stellen we over het algemeen met name grote uitgaven liever uit, zeker als die niet noodzakelijk zijn. Toch enthousiasmeren wij je graag voor het extra woongenot dat wij je kunnen bieden, juist nu zeer welkom als je het ons vraagt! Twijfel je of investeren in je tuin nu de juiste stap is? Wij geven je 3 redenen om het snel te doen, maar vertellen je ook wanneer het beter is om je tuinproject uit te stellen. Het is aan jou, maar we hopen je natuurlijk binnenkort van dienst te mogen zijn.

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

1. Woongenot zorgt voor licht in de duisternis

Het laten ontwerpen en aanleggen van je droomtuin of het laten plaatsen van een prachtig houten tuingebouw op maat draagt bij aan huiselijke geluksmomentjes, die extra belangrijk zijn in deze tijd. Heerlijk ontspannen en genieten met het gezin, familie en vrienden, het brengt licht in de duisternis. We begrijpen heus wel dat een flink bedrag uitgeven aan je tuin nu misschien niet hoog op jouw agenda staat, maar met extra woongenot kom je deze periode wel zorgelozer en fijner door. We verzorgen graag een complete tuinrenovatie of de aanleg van de tuin bij jouw nieuwbouwwoning. Daar plaatsen we dan bijvoorbeeld ook een mooi tuingebouw in, zoals een overkapping, veranda, tuinhuis of carport. Die gebouwen, die wij uitsluitend op maat maken, zijn trouwens ook los te koop, zonder een nieuwe tuin bij ons af te nemen.

2. Je hebt de tijd mee, echt waar!

Het is nu winter, dus je maakt misschien niet zoveel gebruik van je tuin op dit moment. Toch is het bij ons nog steeds drukker dan voor de coronacrisis. In die periode kwam er extra aandacht voor woongenot en wij merken nog steeds een bovengemiddelde vraag naar tuinen en tuingebouwen. De wachttijd is dan ook nog steeds behoorlijk: onze agenda heeft zich voor de eerste helft van 2023 alweer helemaal gevuld. Om volgende zomer te kunnen genieten, is het dus handig om snel in actie te komen.

Toch merken ook wij dat men de laatste tijd wat meer de hand op de knip houdt. Voor de tweede helft van het jaar is er zodoende nog tijd in overvloed om jou in alle rust goed van dienst te kunnen zijn. Heel fijn, want het stelt ons in staat om samen met jou de beste keuzes te maken. En dat zie je terug in het eindresultaat! Een bijkomend voordeel is dat bijvoorbeeld bestratingsmaterialen en hout weer wat meer voorradig zijn bij onze leveranciers, nu de vraag iets is geluwd. In vergelijking met de afgelopen 3 jaar is er nu een veel ruimere keuze en de levertijden zijn korter. Daar kun jij van profiteren.

3. De kosten stijgen door tot minstens in 2025

Het is een vervelende boodschap, maar vanuit onze leveranciers hebben wij de laatste maanden gehoord dat de kosten van materialen en producten in ieder geval nog tot en met 2025 zullen toenemen door o.a. energietoeslagen. De eerstvolgende prijsstijgingen voor bijvoorbeeld bestratingsmaterialen, tuinverlichting en plantenbakken volgen in januari 2023, maar daarna ook weer rond de zomer. Wij proberen dat zelf voor een deel te compenseren, maar zijn helaas genoodzaakt de gestegen kosten grotendeels aan onze klanten door te berekenen. Op de hele lange termijn zullen de kosten weer wat zakken misschien, maar de komende jaren is dat niet aan de orde. Investeren in je tuin is nu al duur genoeg, dus we raden aan niet langer te wachten. Wij hebben goede afspraken gemaakt met onze leveranciers en kunnen daardoor aan jou leveren voor de prijs die geldt op het moment dat de materialen en producten worden gekocht. Als we in de eerste maanden van het nieuwe jaar tot een opdracht kunnen komen die pas in de zomer of daarna zal worden uitgevoerd, profiteer jij dus nog van lagere prijzen. Het verschil in kosten kan behoorlijk oplopen, zeker de moeite waard dus om snel tot zaken te komen!

tuin laten opknappen Breda
tuin met buitenkeuken laten aanleggen Rosmalen

Wanneer is wachten een betere optie?

Eerlijk is eerlijk, we brengen natuurlijk graag onze producten aan de man. Maar niet voor iedereen is investeren in de tuin nu de beste keuze. In veel gevallen is een nieuwe tuin of een mooi tuingebouw een vorm van luxe, geen noodzakelijk kwaad. Is het risico op financiële problemen te groot voor jou op dit moment of is je budget net niet toereikend? Dan raden we je aan om pas op te plaats te maken en nu nog even door te sparen. Je kunt je nu dan focussen op meer noodzakelijke uitgaven en op een later moment het tuinproject van jouw dromen laten uitvoeren. Zonder onnodig financieel risico en zonder concessies te hoeven doen.

moderne Douglas overkapping op maat Breda
nieuwbouw tuin aanleggen

Wat wij voor je kunnen doen

De rol van tuinaannemer en branche-innovator past ons als een warme jas. Algemeen Directeur Sisco van Rijn heeft ruime ervaring heeft met tuinspecialisten bijeen brengen om complexe tuinprojecten te klaren. En Creatief Directeur Chris van Rijn heeft met zijn achtergrond in het ontwerpen van attractieparken de kennis in huis om tot een uniek en uiterst persoonlijk plan te komen. Als familiebedrijf willen we een frisse wind door de groenbranche laten waaien. Hoe we dat doen, lees je hier. We maken je graag enthousiast voor onze aanpak. Waar kunnen we jou mee helpen? Neem zeker even contact op voor een vrijblijvend advies.

vanrijntuinoplossingen-team
We maken graag kennis met je! Wij zijn Sisco, Chris en Ellen van Rijn van Van Rijn Tuinoplossingen

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite