Een luxe overkapping op maat

Wil je langer van je luxe tuin genieten, zelfs wanneer de avonden wat koeler worden? Het is heerlijk om buiten te ontspannen en te genieten van de gezellige sfeer, terwijl de zon langzaam ondergaat. Een op maat gemaakte luxe overkapping is een aanvulling voor je tuin. Met een luxe overkapping kun je het buitenseizoen verlengen en tegelijkertijd een prachtige toevoeging aan je tuin realiseren. Het biedt je de mogelijkheid om buiten te loungen, te dineren of simpelweg te genieten van de rust en ruimte van een chique buitenruimte.

Een luxe overkapping van de hoogste kwaliteit

Een luxe overkapping moet er natuurlijk mooi uitzien. Een echte eyecatcher in je tuin zijn. Maar het is ook belangrijk dat hij bestand is tegen slijtage door weer en wind. Daarom maken we gebruik van kwalitatief hoogwaardige houtsoorten zoals Douglas, eiken en geïmpregneerd vuren. Hierdoor ontstaat een luxe uitstraling en kun je nog jarenlang genieten van je overkapping. 

Daarnaast ben je uiteraard ook op zoek naar een partij die oog heeft voor jouw specifieke situatie. Een partij die goed luistert naar jouw wensen en dit ook weet door te vertalen naar een resultaat waar je blij van wordt. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil je een luxe houten overkapping voor je terras of andere locatie in je tuin? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Wij adviseren graag.

overkapping laten plaatsen
Zwembad tuin inbouw
overkapping laten plaatsen

Onze authentieke bouwwijze

Natuurlijke perfectie uit vervlogen tijden komt samen met hedendaagse bouwtechnieken in onze werkplaats. Hier verweven we de kunst van traditionele houtverbindingen, zoals zwaluwstaarten en pen-en-gat constructies, met geavanceerde computergestuurde machines voor een buitengewone precisie in de prefabricage. Het resultaat is een weergaloze luxe overkapping die zowel onverwoestbaar als betoverend is. 

Onze ambachtelijke benadering resulteert in een overvloedige elegantie en tijdloze stijl. Schroeven worden slechts in uitzonderlijke gevallen gebruikt, waar het onvermijdelijk is. Deze zorgvuldige keuze minimaliseert de kans op houtrot en roestvorming. De uitkomst van dit alles is een sublieme overkapping waarvan je vele jaren kunt genieten, met een ongeëvenaarde pracht.

Een luxe houten overkapping

Ben je op zoek naar een houten overkapping met een luxe uitstraling? Dan is het een goed idee om Douglas hout te verwerken in je overkapping. Deze houtsoort brengt een warme en luxe sfeer met zich mee. Maar daarnaast is het ook een uitstekende materiaalkeuze, doordat het een hoge weerstand heeft tegen vocht, insecten en rot. Ideaal voor de toepassing in je tuin dus. 

Maar het mooiste van alles is dat Douglas hout eenvoudig te bewerken is. Hierdoor kan het hout precies gevormd worden zodat het naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Inspiratie nodig? Neem gerust een kijkje op onze LinkedIn pagina.

overkapping laten plaatsen
Van Rijn Tuinoplossingen in beeld

Onze mannen aan het werk

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €22.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Projecten waar we trots op zijn

  Hoogwaardige bouwkwaliteit

  Ongetwijfeld zie je vaker overkappingen uit verschillende prijsklassen voorbijkomen. Het is dan ook lastig om de verschillen te duiden. Onze bouwkwaliteit is wel degelijk anders. Hieronder een overzicht van onze standaard:
  Betonfundering

  Een betonpoeder biedt een stevige basis voor de staanders, een betonband fundeert de wanden.

  Robuust balkhout

  Wij kijken naar de lange termijn. Overkappingen gemaakt van kwalitatief minder hout gaan mogelijk doorhangen, omdat de constructie te licht is uitgevoerd. Planken trekken eerder krom omdat het hout niet voldoende is opgedroogd. Binnen onze standaard worden er grovere staanders gebruikt. Het hout is kwalitatief hoogstaand en dit voorkomt problemen in de toekomst.

  Dergelijk geraamte

  Een kwalitatief hoogwaardig geraamte is essentieel voor onze producten. Wij werken niet met gestapeld hout, zoals je dat bij verschillende massa-aanbieders ziet. Ons geraamte bestaat uit een binnen- en buitenwand. Het is daarbij mogelijk om voor verschillende afwerkingen te kiezen. Daarnaast werken we met inbouwelektra- en verlichting. Tot slot biedt dit geraamte de mogelijkheid om wandisolatie aan te brengen. Het geraamte wordt op een hardhouten onderligger geplaats. Dit voorkomt dat de onderzijde gaat rotten.

  Bitumen dakbedekking en dakisolatie

  Wij werken met ervaren dakdekkers. Zij zijn gespecialiseerd in het waterdicht maken van jouw overkapping. Wij gebruiken Bitumen omdat dit in vergelijking met EPDM dakbedekking langer meegaat. Dakisolatie wordt altijd aangeboden om condens- en schimmelvorming te voorkomen.

  overkapping laten plaatsen

  Wat kost een luxe overkapping?

  Benieuwd naar de kosten van een luxe overkapping op maat? Wij rekenen ongeveer een bedrag van €650,- per m². Dit bedrag is gebaseerd op onze ervaringen bij eerdere projecten. Bij lounge-overkappingen adviseren wij een minimale oppervlakte van 5 bij 3 (15m²). Voor een lounge-overkapping met schuur is dat minimaal 8 bij 3 (24m²). Uitgaande van deze oppervlaktes gaat het om een investering van circa €9.750,- of €15.600,-. De kosten voor een vloer, elektra en verlichting zijn niet in deze prijsopgave meegenomen. Is een luxere afwerking gewenst? Dan heeft dit invloed op de prijs per m².

  Luxe overkapping: haalbaar en betaalbaar

  Voordat je een luxe overkapping aanschaft is het belangrijk om een goed ontwerp te maken. En dat is niet voor niets. Op die manier krijg je inzicht in de praktische haalbaarheid en betaalbaarheid van je tuinproject. 

  Er zijn veel zaken die je in het achterhoofd moet houden. Denk aan de locatie, materiaalkeuze en kleurstellingen. Wat betekent dit voor de luxe overkapping van jouw droomtuin? Als we jouw ideeën en inspiratie combineren met onze technische vakkennis en ervaring, realiseren we de hoogwaardige overkapping die perfect aansluit bij jouw wensen. Geniet van het ultieme buitenleven in volle luxe.

  overkapping laten plaatsen
  overkapping laten plaatsen

  Geniet van het buitenleven met een luxe overkapping

  Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aanleg van (houten) overkappingen. We realiseren ook complete tuinrenovaties en tuinaanleg. Wil jij binnenkort nog meer genieten van een luxe tuin? Benieuwd naar de mogelijke kosten? Neem dan eenvoudig contact met ons op plan een Gratis Quickscan in!

  In het voorjaar van 2025 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
  Zo vol zitten we tot en met november 2024
  0%
  9.3
  Ervaren hoveniers met smaak Chris dacht goed mee met de plannen die wij hadden en maakte het ontwerp af zoals wij zelf niet hadden kunnen doen. Sisco zocht daar [...]
  - Breda
  Uitstekend! Onze ervaring met Van Rijn is zeer goed. Er wordt veel tijd besteed aan het begrijpen van de wensen van de klant, er wordt een [...]
  - Oisterwijk
  Zeer tevreden Nadat we meerdere bedrijven hadden benaderd zijn we uitgekomen bij van Rijn Tuinoplossingen. Kennismaking met Chris was erg prettig. Voor onze patiotuin heeft Chris een [...]
  - BOXTEL
  Betrouwbaar en kwaliteit Vanaf het eerste contact met Chris klikte het al direct. Snelle reacties en heldere communicatie. Al snel na de eerste contactmomenten zijn we gezamenlijk begonnen [...]
  - Goirle
  Fantastisch We hebben een tuinkamer aan ons huis laten ontwerpen en zetten door van Rijn en zijn er ontzettend blij mee. Hele fijne communicatie, er wordt [...]
  - Winssen
  149 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite