Past een tuingebouw van onze hand bij jou?

Ervaar het buitenleven zoals het is bedoeld

Drukke dagen, leven op de klok… Voor veel mensen heel herkenbaar. Als je thuiskomt, wil je heerlijk in je eigen omgeving tot rust komen. De tuin is daarvoor de ideale uitvalsbasis, want een groene omgeving helpt je te ontspannen. Tegelijkertijd is de tuin bij uitstek een plek om samen te zijn met het gezin, vrienden en familie. Om het ultieme buitenleven te ervaren, mag een houten tuingebouw op maat eigenlijk niet ontbreken. Uitgebreid barbecueën onder de overkapping of er op een zwoele zomeravond op stijlvolle wijze genieten van een goede fles wijn. Of na een lekkere plons in het zwembad neerploffen op de loungebank in het poolhouse. Ook voor kinderen is zo’n houten tuingebouw de ultieme ‘chillspot’, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de haast oneindige mogelijkheden. Eenieder ervaart in onze gebouwen het ultieme thuiskomgevoel. Ook leveren wij gebouwen voor meer praktische doeleinden, zoals een tuinberging voor extra bergruimte of een carport voor het droog parkeren van de auto.

Proef onze liefde voor hout en de oerkwaliteit van ons maatwerk

Als een standaardproduct uit massaproductie voor jou niet voldoet, past ons ambachtelijke maatwerk goed bij je. We leveren je een hoogwaardige kwaliteit met een lange levensduur en luxe uitstraling. En helemaal vormgegeven naar jouw gebruikswensen en smaak.

Wat je in een notendop mag verwachten van onze tuingebouwen:

Hoe pakken we het aan?

Hulp tijdens jouw oriëntatiefase

We starten met een vrijblijvend advies over de maatvoering van jouw tuingebouw en de locatie ervan op je perceel. We kijken daarbij naar praktische gebruikswensen, maar eventueel ook naar de ligging van jouw tuin en de stand van de zon. Vaak werken we met Douglashout, maar als je een andere houtsoort zoekt, geven we je daar ook advies over. We geven je op basis van jouw wensen alvast een ruwe prijsindicatie, zodat de kostenrange vooraf voor je duidelijk is. Vervolgens kiezen we samen de configuratie en uitstraling, op basis van onze projectfoto’s en computergeanimeerde voorbeelden. Indien gewenst kunnen we tegen betaling een op maat gemaakt 3D ontwerp voor je verzorgen. Als het plan concreet is, brengen we een gedetailleerde offerte uit met daarin alle technische specificaties van het gebouw nauwkeurig omschreven. Na akkoord plannen we je in onze agenda in volgt een kosteloze technische tekening, waarmee we alle bouwkundige details samen afstemmen.

De prefabricage in de timmerfabriek

Tijdens de voorbereiding van jouw tuingebouw in onze timmerwerkplaats komen eeuwenoude ambachtelijke bouwmethoden samen met moderne computergestuurd precisie. In plaats van schroeven werken we zoveel mogelijk met traditionele houtverbindingen, zoals pen-en-gat en zwaluwstaarten. Deze worden, samen met de benodigde balken en planken, uiterst nauwkeurig door een volautomatische frees uit het ruwe hout vervaardigd. Vervolgens vindt een prefabricage plaats in de timmerwerkplaats, waar ambachtslieden met passie voor details onderdelen van het gebouw in elkaar zetten. Zo weten we zeker dat alles bij jou op locatie perfect past en dat het de luxueuze uitstraling heeft die jij zoekt.

Snelle montage op locatie en totaalontzorging

Het gebouw komt vervolgens in kant-en-klare onderdelen bij je aan en wordt ter plekke door een professioneel bouwteam afgemonteerd binnen een dag of twee. Onze gecertificeerde elektricien zorgt voor inbouw elektra en verlichting en onze ervaren dakdekker brandt een degelijk bitumen dak voor een jarenlang waterdicht resultaat. Indien gewenst verzorgen we ook de vloer, bijvoorbeeld een keramisch terras of een vlonder van hardhout of composiet. Heb je ook andere tuinwensen, zoals een volledige tuinrenovatie of de aanleg van jouw nieuwbouwtuin? Als Tuinaannemer ontzorgen we je graag op alle vlakken. Wij regelen alles voor je en zijn het enige aanspreekpunt, ook als we met externe specialisten samenwerken. Wel zo prettig!

Een hoge kwaliteit, hoe dan?
Ontdek onze 3 standaarden!

Om een lange levensduur te waarborgen, hanteren wij een zorgvuldig uitgekiende bouwmethode. We bieden je standaard een hoogwaardige afwerking en laten je daar graag kennis mee maken.

1. Een degelijk frame met hardhouten onderligger

Je kent ze vast wel, blokhutjes uit het lagere segment die zijn opgebouwd uit in elkaar gestapelde planken. De beplanking steekt in de hoeken door naar buiten, waardoor de kopse kanten snel rotten door weersinvloeden. En de stevigheid van het geheel mag eigenlijk ook geen naam hebben, het betreft vaak een enkele wand van losliggende planken. Dat doen wij anders. We werken met een degelijk framewerk van geïmpregneerd Vuren latten, dat wordt geplaatst op een hoogwaardige Azobé hardhouten onderligger. Het hardhout mag gerust in contact staan met vocht uit de bodem, maar voor ander hout is dat funest. Het frame, en de wanden die daarop worden bevestigd, blijven op deze manier droog en dus veel langer goed. Op de buitenzijde van het frame wordt een wand bevestigd om het gebouw wind- en waterdicht te maken. Een optionele binnenwand voegt esthetische waarde toe, bijvoorbeeld in een overkapping. Het werkt het frame uit het zicht en we kunnen tussen beide wanden eventueel isolatiemateriaal aanbrengen en elektra wegwerken.

2. Oersterke traditionele houtverbindingen

Als je zoveel passie en liefde voor hout voelt als wij, kun je niet anders dan schroeven zoveel achterwege laten. Wij kiezen voor een meer traditionele bouwmethode, zoals het vroeger ambachtelijk werd gemaakt, met bijvoorbeeld pen-en-gat-verbindingen en zwaluwstaarten. Oerdegelijk en het draagt bij aan een prachtige luxe uitstraling, het geeft jouw gebouw de allure die je zoekt. Tegenwoordig worden die houtverbindingen niet meer handmatig gemaakt met hamer en bijtel, ze worden uiterst nauwkeurig computermatig gefreesd. Zo sluiten alle balken en planken naadloos op elkaar aan. En dat zie je in één oogopslag!

3. Dakisolatie, bitumen dakbedekking en stevige boeiboorden

Wij werken standaard met 4 centimeter dikke PIR platen voor een goede dakisolatie. Zelfs bij gebouwen met een open zijde waarbij isolatiewaarde geen rol speelt, zoals een overkapping of carport, passen we het toe. Dakisolatie onderbreekt namelijk de koudebrug die van nature ontstaat door een temperatuurverschil boven en onder het dak. Dat temperatuurverschil zorgt zonder dakisolatie voor condens aan de binnenzijde van het dak, wat leidt tot schimmelvorming. De PIR-isolatie heeft nog een extra voordeel: het is veel minder onderhevig aan krimp en uitzetten dan het houten dak. De dakbedekking wordt door ons op de isolatielaag bevestigd, waardoor het minder in beweging is. En dat komt de levensduur ten goede. We werken overigens standaard met een bitumen dakbedekking, die door een ervaren dakdekker wordt gebrand. De populaire maar kwalitatief mindere EPDM rubberfolie gebruiken we in veel gevallen liever niet. De bitumen dakbedekking wordt netjes waterdicht opgesloten met een aluminium daktrim, eventueel te vervangen voor een zinken kraal. Het dak wordt standaard rondom afgeschermd met een degelijk wit gegrond boeiboord van verlijmd multiplex, af te lakken in een kleur naar keuze.


    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite