In het kort

  • Type project: gehele tuinrenovatie
  • Maatvoering tuin: ca. 320 m²
  • Uitvoeringsperiode: zomer 2021
  • Locatie: Oisterwijk

* De prijs per m² wordt sterk beïnvloed door de oppervlakte van de tuin. Een grote tuin is in absolute zin duurder, maar bij gelijke luxe als in een kleinere tuin per m² juist goedkoper. Je leest meer over onze prijsstelling in deze blog.

Tegen het prachtige bosrijke natuurgebied ‘Oisterwijkse Bossen en Vennen’ zijn vele luxueuze vrijstaande villa’s te vinden. Deze opdrachtgever woont sinds een tijdje met veel plezier op zo’n droomplek en liet de strakke architectonische woning renoveren en uitbreiden. Alleen de tuin liet nog te wensen over en er werd gezocht naar één partij voor het leveren van een nieuw tuinontwerp en het uitvoeren van de gehele tuinrenovatie. Drie keer raden wie daar een helpende hand in bood? We vertellen je graag de details.

Een aantal klantwensen op een rijtje:

"Creatief en duidelijk bedrijf. Prima overleg, goede uitvoering en heldere afspraken. Zeker tevreden met onze nieuwe tuin!"

Ontwerp

Met behoud van zoveel mogelijk bestaand groen, zoals volwassen Rododendrons en een grote beuk, hebben we gewerkt aan meer praktische gebruiksruimte. Op het grote terras in de achtertuin is plek voor een lange 10-persoons eettafel. Daar is het op warme dagen lekker in de schaduw. Op het kleine terrasje achterin, tussen het groen, is plek voor een bistrosetje. De laatste zonnestralen vang je daar als de avond valt.

Zoals klanten in het hogere segment doorgaans van ons vragen: natuurlijk met een luxe uitstraling en hoge esthetische waarde. De vervanging van de kinderkoppen voor nieuwe bestrating en grind vormt één van de grootste veranderingen. Er werd gekozen voor elegante donkere keramische tegels en een luxe ogende kiezel in een contrasterende lichte kleur. Niet alleen moderner ogend, maar ook beter begaanbaar voor dit bijna gepensioneerde stel. Met nieuwe bosbeplanting is een naadloze verbinding gemaakt met de omliggende Oisterwijkse Bossen en Vennen. Door de opgeknapte voorzijde is het straatbeeld en het aanzicht op de woning nu ook aangenamer. Op de oprit is voldoende plek voor meerdere auto’s, wel zo prettig.

Materiaalkeuzes

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite