Tuin renoveren

We brengen veel tijd door in onze directe omgeving en de tuin is daar een goed voorbeeld van. De tuin is een ruimte om heerlijk in te genieten. Bovendien heb je er de mogelijkheid om jezelf even terug te trekken uit de dagelijkse drukte. Dit is niet alleen prettig, maar ook goed voor je gezondheid.

Om optimaal te genieten is het fijn als jouw tuin een plek is die voldoet aan je wensen. Is dit nog niet het geval? Laat je tuin renoveren! Afgestemd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren; Van Rijn Tuinoplossingen is gespecialiseerd in elke soort tuinrenovatie. Van moderne nieuwbouw tuin tot landelijke tuin met zwemvijver. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen er graag over. Snel schakelen en goed communiceren vinden wij belangrijk. Én wij dragen eindverantwoordelijkheid voor het hele project. Jij kunt dus zorgeloos met je eigen zaken bezig zijn.

Tuin renoveren? Hoe wordt het een succes?

Het startpunt van iedere tuinrenovatie is een gedegen ontwerp. Ook als je kiest voor de renovatie van een bestaande tuin. Voorafgaand aan de ontwerpfase bespreken we de mogelijkheden, afhankelijk van jouw wensen. Ga je voor een moderne tuin met een strakke en minimalistische uitstraling? Of kies je voor een natuurlijke tuin met veel groen? Deze keuze vormt de basis voor het ontwerp van jouw tuin. Zodra de stijl vastgesteld is, zijn we erg benieuwd naar jouw wensen en ideeën zodat we die kunnen integreren in het ontwerp voor je nieuwe tuin. Op die manier bepalen we samen hoe jouw ideale tuin eruit moet komen te zien.

Tuin laten opknappen
Tuin laten opknappen

Tuinrenovatie; diverse tuinstijlen

Het kiezen van een tuinstijl is dus van belang voor het ontwerp van je tuinrenovatie. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Simpel. We vragen je om een moodboard te maken bestaande uit foto’s, verschillende kleuren en andere inspirerende beelden. Kies je voor een klassieke, moderne, natuurlijke of toch een Mediterrane stijl? De meest populaire tuinstijl tegenwoordig is de luxe, moderne tuin. Maar ook de industriële tuin komt vaak terug. Er valt dus genoeg te kiezen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste richting en adviseren graag. Heb je behoefte aan tijdloze schoonheid en harmonie? Ook dan ben je bij Van Rijn Tuinoplossingen aan het juiste adres.

Tuin renoveren; onze aanpak

Bij iedere tuinrenovatie staat precisie en nauwkeurigheid centraal. De tuin moet immers perfect worden. Om dat te bewerkstelligen werken we met de nieuwste technieken. Zo maken we bijvoorbeeld volledige 3D ontwerpen voordat we aan de slag gaan. Dit is een
bijna fotorealistische weergave van het project. Daardoor is het ook makkelijker om vooraf alle mogelijkheden goed door te nemen en zijn we overtuigd dat het eindresultaat volledig naar wens is.
In overleg maken we het ontwerp uiteindelijk definitief. Zodra het ontwerp vastgesteld is, starten we met de tuinrenovatie. Eerst gaat het vooral om het afbreken en afvoeren van onderdelen die niet meer nodig zijn. Daarna kan de realisatie van jouw droomtuin echt beginnen. Tijdens dit proces heb je alle vrijheid om zorgeloos achterover te leunen terwijl wij alles in orde maken.

 

Tuin laten opknappen
Van Rijn Tuinoplossingen in beeld

Onze mannen aan het werk

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €12.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  tuin laten opknappen moderne overkapping met schuur op maat Breda
  tuin laten opknappen

  Wat kost het om je tuin te laten opknappen?

  De kosten van het laten opknappen van je tuin zijn grotendeels afhankelijk van de invulling. De prijs wordt dan ook gebaseerd op de werkzaamheden en de diverse elementen die de tuin gaat bevatten. Denk hierbij aan de grootte van het terras en de keuze voor een tuingebouw zoals een tuinhuis of veranda. Ga je voor een luxe invulling? Dan is de prijs voor de tuinrenovatie logischerwijs ook iets hoger. De grootte van de tuin hoeft niet de belangrijkste factor te zijn bij het bepalen van het budget. Hieronder worden een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten uitgelicht:

  De bestaande situatie

  Voordat we kunnen beginnen met de daadwerkelijke opbouw van jouw droomtuin bekijken we altijd eerst de huidige situatie. Naar alle waarschijnlijkheid moet er een groot gedeelte of de gehele tuin leeggehaald worden voordat we beginnen met het renoveren van de tuin. Uiteraard word je ook hierin volledig ontzorgd. Wanneer er veel grondwerk nodig is, wanneer we de tuin moeten afgraven of ophogen om de oude situatie om te zetten in de gewenste situatie, zal dat natuurlijk invloed hebben op de kosten van de renovatie.

  Bouwkundige elementen

  Tuingebouwen bieden comfort, zijn praktisch en zorgen voor een luxe uitstraling van de tuin. Zo kun je kiezen voor een volledig maatwerk veranda, overkapping, of tuinhuis. De keuze van het type gebouw, de materialen en de afwerking hebben invloed op de kosten van de totale tuinrenovatie.

  Mate van luxe in materiaalkeuze

  Voor het grootste gedeelte worden de kosten van de tuinrenovatie gebaseerd op jouw wensen. Voornamelijk de mate van luxe die je wilt toepassen speelt een grote rol in de prijsbepaling van het renoveren van je tuin. Je kunt kiezen voor mooie materialen uit het middensegment of materialen uit het topsegment. Het prijsverschil tussen bovenstaande segmenten is groot, maar dat zie je ook terug in het eindresultaat. Wij brengen dit uiteraard voor je in kaart.

  Tuin laten opknappen exclusief maatwerk poolhouse eiken Blaricum
  Zwembad tuin inbouw

  Grootte van de tuin

  De grootte van een tuin heeft ook invloed op de kosten voor het renoveren van een tuin. Bij een grotere tuin moet vanzelfsprekend ook een groter oppervlak worden gevuld. Toch is een kleinere tuin niet altijd goedkoper. De invulling van de tuin bepaalt voor een groot gedeelte wat de uiteindelijke kosten zijn.

  De gemiddelde kosten voor het renoveren van een tuin bedragen:

  • Kleine tuin renovatie gemiddelde kosten:
   €18.500,- tot €25.000,-
  • Middelgrote tuin renovatie gemiddelde kosten: €25.000,- tot €45.000,-
  • Grote tuin renovatie (groter dan 150 m2) gemiddelde kosten: €45.000,- tot €75.000,-

  Tuin laten opknappen: ontdek onze service en kwaliteit

  Het renoveren van een tuin kan een uitdagende taak zijn waarbij expertise en zorgvuldige planning geen overbodige luxe zijn. Bij Van Rijn Tuinoplossingen begrijpen we de complexiteit van een tuinrenovatie. Daarom bieden we je een probleemloos en
  compleet ontzorgd renovatie proces. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn we goed uitgerust om jouw tuin op te knappen en aan te passen aan jouw wensen. We hechten waarde aan open communicatie en bieden een vast aanspreekpunt gedurende het hele
  proces. Ons doel is om een tuin te creëren die niet alleen mooi oogt, maar ook duurzaam, functioneel en indien wenselijk onderhoudsvriendelijk is. We begrijpen ook dat kosten een belangrijke factor zijn. Daarom bieden we gedetailleerde
  prijsberekeningen en een vrijblijvende offerte. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze tuinrenovaties en om jouw specifieke behoeften te bespreken.

  Tuin laten opknappen tuininrichting Tilburg Van Rijn Tuinoplossingen
  Tuin laten opknappen Van Rijn Tuinoplossingen tuinaannemer van A tot Z

  Tuin laten opknappen: veelgestelde vragen:

  Wanneer moet ik mijn tuin laten renoveren?

  Er is niet per definitie een juist moment om jouw tuin te laten renoveren. In veel gevallen neemt de complete tuinrenovatie flink wat tijd in beslag en daarom verspreiden we de werkzaamheden over een nader te bepalen periode. In de herfst is de bodem nog relatief warm en vaak een beetje vochtig. Dit is aantrekkelijker voor planten, omdat ze dan sneller wortelen. Daarnaast is het interessant om een tuinrenovatie in de herfst uit te laten voeren omdat bladverliezende planten in november een rustperiode hebben.

  Anderzijds is het ook mogelijk om een tuin te renoveren in het voorjaar of een andere periode in het jaar, maar de herfstperiode is aantrekkelijker voor verschillende gewassen.

  Wat is belangrijk bij een tuinrenovatie?

  Een tuin laten renoveren doe je niet ieder jaar en daarom is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst is het van belang dat jij precies weet wat je wilt. Van Rijn Tuinoplossingen denkt graag mee en inspireert, maar jouw wensen zijn leidend. Een tuin is een echt visitekaartje voor jouw woning. Samen kijken we naar de zonrichting, de juiste indeling, de beplanten en eventueel een lichtplan.

  In het voorjaar van 2024 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
  Zo vol zitten we tot en met maart 2024
  0%
  9.3
  Van Rijn heeft mijn wens gerealiseerd Van Rijn heeft een berging op maat gebouwd aan mijn bestaande woning. Dit is zeer professioneel gedaan. De berging sluit mooi aan op de [...]
  - Berkel-Enschot
  Uitstekend bedrijf Van Rijn plaatste een overkapping in onze tuin, renoveerde de oprit naar de garage en zorgde voor meer groen. Het ontwerp en de uitvoering verliepen [...]
  - Oisterwijk
  Helemaal goed! Hele leuke, behulpzame mensen die echt met je meedenken. Erg persoonlijk dat ook erg fijn is. Een mooi all in package voor alle wensen in [...]
  - Breda
  Goede service en communicatie Zeer goede ervaring met Van Rijn Tuinoplossingen, heldere communicatie en advies, alles op tijd geleverd en aangelegd met een prachtig resultaat, Aan te raden!
  - CHAAM
  Al onze tuinwensen zijn vertaald in een prachtig en goed afgewerkt resultaat. Vanaf het begin is actief met ons meegedacht over hoe onze wensen m.b.t. een complete tuinrenovatie te vertalen naar een mooi resultaat. Waar nodig werden [...]
  - Boxtel
  142 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite