In het kort

  • Type project: tuinaanleg nieuwbouw
  • Maatvoering tuin: ca. 385 m²
  • Uitvoeringsperiode: winter 2021
  • Locatie: Pijnacker

* De prijs per m² wordt sterk beïnvloed door de oppervlakte van de tuin. Een grote tuin is in absolute zin duurder, maar bij gelijke luxe als in een kleinere tuin per m² juist goedkoper. Je leest meer over onze prijsstelling in deze blog.

Bij deze luxe en statige nieuwbouw villa met rieten kap en unieke open ligging aan het water, hoort natuurlijk een prachtige tuin. Niet alleen voor het aanzicht op de woning, vooral ook om bij te dragen aan woongenot van onze opdrachtgever, die de woning zelf liet bouwen. Omgeven door groen en sierelementen in een strakke en moderne stijl, is deze tuin de ultieme plek om tot rust te komen en familie en vrienden te ontmoeten. De uitdaging in dit project zat voor ons in het zoeken van balans, Een goede afstemming tussen het crëeren privacy en een intieme sfeer enerzijds. Het zoveel mogelijk intact laten van het unieke uitzicht anderzijds. We nemen je mee in onze aanpak, van ontwerp tot aanleg.

Een aantal klantwensen op een rijtje:

"Wij zijn enorm tevreden met de keuze voor Van Rijn Tuinoplossingen! Vanaf het allereerste contact was het 'spot on'."

Ontwerp

Het vinden van een balans tussen sfeer, knusheid, privacy en uitzicht was essentieel voor het slagen van dit project. Door het open perceel deels een achtergrond te geven, hebben we een meer omsloten en intieme sfeer neergezet. Met deze achtergrond, bestaande uit groen, plantenbakken en pergola’s, is een deel van het uitzicht aan het zicht onttrokken. Hierdoor ontstaan spannende kijklijnen en dat versterkt juist het overgebleven zicht op de plas en de verderop gelegen kerktoren.

De op maat ontworpen pergola met schaduwdoek aan de achtergevel is ideaal, omdat hiermee op elk moment kan worden gekozen voor zon of schaduw. Met de schuifpui open is het de ideale verlenging van woonkamer en keuken. Heerlijk buitenleven met het gezin. Op de loungevlonder aan het water kan worden geborreld tot in de late uurtjes, maar voor het lezen van een boek op zondagmiddag is het ook de plek bij uitstek. Het gazon en groen brengen rust en een ruimtelijk gevoel en zorgen ook voor verkoeling in de hete zomers. De prachtige plantenbakken, sierpergola’s en andere sierelementen benadrukken het strakke en moderne karakter dat zo goed past bij jullie woning. In de verhoogde borderbak in de voortuin kunnen groenten en kruiden worden gekweekt, een nieuwe hobby van deze klant.

Materiaalkeuzes

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite