In het kort

  • Type project: gehele tuinrenovatie
  • Maatvoering tuin: ca. 300 m²
  • Uitvoeringsperiode: zomer 2020
  • Locatie: Loon op Zand

* De prijs per m² wordt sterk beïnvloed door de oppervlakte van de tuin. Een grote tuin is in absolute zin duurder, maar bij gelijke luxe als in een kleinere tuin per m² juist goedkoper. Je leest meer over onze prijsstelling in deze blog.

Deze tuin een strak, minimalistisch en eigentijds karakter. Als prettige afwisseling op de voornamelijk rechte lijnen is één grote border vormgegeven met rondingen in een organisch vloeiende lijn. Door straks een bonte en kleurrijke mix van planten te kiezen en deze weelderig te planten, ontstaat een prettige balans tussen modern en natuurlijk. Er is goed nagedacht over het creëren van rust en ruimtelijkheid, maar gelijktijdig sfeer en spanning. Bovenal is de tuin qua indeling praktisch in gebruik en ingericht op ouder worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen. We hebben naast het ontwerp ook de gehele sloop en renovatie voor deze klant verzorgd.

Een aantal klantwensen op een rijtje:

"Vertrouwenwekkend, plezierig en deskundig in de omgang. Goed advies over ontwerp en inrichting tuin en goede communicatie."

Ontwerp

De absolute eyecatcher van de tuin is de prachtige overkapping. Hier is het heerlijk vertoeven, zeker op een zomerse namiddag of zwoele avond. Het luxe vlonderterras geeft een nog chiquere uitstraling aan het gebouw. De naastgelegen saunaruimte kan volgens de Scandinavische traditie natuurlijk ook hartje winter worden gebruikt. Op het ruime terras van exclusieve keramische tegels bij de achtergevel is plek voor een grote eettafel, zodat hier lekker buiten gegeten kan worden. De omringende pergola zorgt voor een knusser gevoel op het terras. Om de tuin in het geheel wat intiemer te maken, hebben we twee Cortenstalen panelen bedacht die vanuit huis en vanuit de overkapping een deel van de tuin aan het zicht onttrekken. Zo ontstaan kleinere zones en spannende kijklijnen die uitnodigen om de tuin te ontdekken.

Materiaalkeuzes

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite