In het kort

  • Type project: complete tuinrenovatie met luxe lounge-overkapping
  • Maatvoering tuin: ca. 190 m²
  • Uitvoeringsperiode: voorjaar 2022
  • Locatie: Galder

* De prijs per m² wordt sterk beïnvloed door de oppervlakte van de tuin. Een grote tuin is in absolute zin duurder, maar bij gelijke luxe als in een kleinere tuin per m² juist goedkoper. Je leest meer over onze prijsstelling in deze blog.

Voel je je thuis in je woning en ben je niet van plan om op korte termijn te verhuizen? Dan is het vast eens in je opgekomen om nog verder te investeren in je woongenot en van jouw thuis een droomstek te maken. Onze klant besloot om de tuin rigoureus aan te pakken en schakelde ons in voor een 3D tuinontwerp en een volledige renovatie van de voortuin en achtertuin. Het streven was een luxe en praktische leeftuin die van alle gemakken is voorzien. Geslaagd denken wij, nietwaar? Zoek je ook een professionele partij die jouw tuin compleet kan aanleggen of renoveren? Neem dan eens contact op voor vrijblijvend advies en een prijsopgave!

Een aantal klantwensen op een rijtje:

"Hier denken ze goed in oplossingen en zijn erg creatief. Niets is onmogelijk. De regie werd goed in handen gehouden, wanneer er ook externe partijen bij betrokken waren."

Ontwerp

Centraal in dit project stond de wens voor een luxe lounge-overkapping met glazen schuifwanden en isolatie, jaarrond te gebruiken om van de tuin te genieten. In deze prachtige extra leefruimte is een toiletruimte geïntegreerd, onder andere handig tijdens tuinfeestjes van de kinderen in middelbare school leeftijd. Met de schuifwanden met glas is de overkapping makkelijk af te sluiten en behaaglijk warm te houden met heaters. Zo verlengt deze klant zijn tuinseizoen, maar is het op een lekkere zomeravond ook mogelijk nog wat langer buiten te blijven zitten zonder dat het koud wordt. De overkapping is gezet op een nieuw gestorte en gevlinderde (gepolijste) betonvloer, die is overplakt met dunne keramische tegels.

Zolang de kinderen nog thuiswonend zijn, heeft ook een groot opzetzwembad een prominente plek in deze tuin. Zo’n zwembad geeft natuurlijk veel waterpret, maar het is niet zo’n fraai aanzicht vanuit de overkapping en de woning. Er is daarom gekozen voor omliggende groen in borders, aangevuld met sierpalen en plantenbakken. Zo wordt het zicht op het zwembad zo goed als mogelijk onttrokken. Op een later moment wordt het zwembad uitgewisseld met een jacuzzi, waar pap en mam samen de week in kunnen afsluiten met een goed glas wijn. Heerlijk!

De achtertuin is verder ingedeeld met een stuk gazon, een terras van keramische tegels voor een grote eettafel en een verhoogde borderbak van betonnen stapelblokken, afgewerkt met een sierlijke hardhouten zitrand. In de verhoogde borderbak bevinden zich tussen het groen twee luxe watertafels, met borrelelement en geïntegreerde Led-verlichting. Je hebt er vanuit alle hoeken een prachtig zicht op.

In de voortuin zijn de twee opritten opnieuw bestraat met elegante gebruikte Oud-Hollandse gebakken klinkers, aangevuld met een mooie border met bodembedekkers. Ook zijn de schuttingen vervangen en is een prominente zichtzijde van de schuur van de buren in een frisse grijstint geschilderd. Al met al een tuin met een wow-factor, waar de klant weer jaren mee vooruit kan. Ultiem genieten!

Materiaalkeuzes


    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite