• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Buitenleven zoals het is bedoeld – multifunctionele tuinoverkapping

In het kort

  • Type project: maatwerk overkapping met schuur en keramisch terras
  • Maatvoering tuin: 36 m² (6 x 3 meter overkapping en 6 x 3 meter schuur
  • Uitvoeringsperiode: voorjaar 2022
  • Locatie: Rosmalen

* De prijs per m² wordt sterk beïnvloed door de oppervlakte van de tuin. Een grote tuin is in absolute zin duurder, maar bij gelijke luxe als in een kleinere tuin per m² juist goedkoper. Je leest meer over onze prijsstelling in deze blog.

Heb je er al eens van gedroomd om een stuk perceel bij te kopen en dat bij je tuin te betrekken? Wat voor plannen zou jij dan hebben? Onze klant kreeg de unieke kans om de achtertuin bij zijn rijwoning met zo’n 6 meter over de volle breedte te verlengen, door grond over te kopen van de projectontwikkelaar van de wijk. Een invulling voor deze mooie lap grond was snel bedacht: een grotere schuur met aangrenzend een luxe lounge-overkapping. Wij daar dus heen en zie hier het resultaat! Heb jij niet de luxe om zo’n groot houten tuingebouw neer te zetten, dan kunnen we voor jou natuurlijk ook een kleiner exemplaar bouwen. We maken alles op maat voor je, op traditionele en ambachtelijke wijze gecombineerd met computergestuurde precisie. Interesse? Neem dan eens contact op voor vrijblijvend advies en een prijsopgave!

Een aantal klantwensen op een rijtje:

"Dit bedrijf biedt het totaalpakket en ontzorgt daardoor enorm. Een zeer prettige omgang, er wordt zeer netjes gewerkt met zeer hoge kwaliteit materialen."

Ontwerp

Vaak bevinden een overkapping en aangrenzende schuur zich naast elkaar. Een rechthoek is nu eenmaal een vorm die voor veel mensen makkelijk op het perceel past, zonder veel ruimteverlies. Onze klant maakte voor de bijgekochte grond een andere keuze: een L-vorm met rechts achter een stuk terras als speelruimte.

In de overkapping werd gekozen voor een unieke shutterwand, een meter uit de rechter zijde van het gebouw. De grote overstek van het doorlopende dak biedt een overdekte doorgang naar het achterterras en de schuur. De shutterwand dient niet alleen ter afscheiding tussen de overkapping en het pad, maar ook ter ondersteuning van het dak. En het is natuurlijk een fraaie toevoeging die het geheel een chiquer uiterlijk geeft.

Voor de afwerking van de wanden werd gekozen voor antraciet Zweeds rabat (gepotdekselde) planken. Traditioneel en modern tegelijk in uitstraling. Het dak van de overkapping werd afgewerkt met een wit boeiboord en een witte plafondplaat met geïntegreerde spots. Het gebouw is uniek in vorm en uitstraling, volledig op maat ontworpen en gefabriceerd. Prachtig ambachtelijk vakwerk!

De tuin werd verder geüpgrade met keramische tuintegels en een Cortenstalen plantenbak met olijfboom. De nieuwe tuinmeubels maken het helemaal af. Zeg nou zelf, plaatje toch? Zie jij jezelf er al zitten? Wij wel!

Materiaalkeuzes

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite