In de zomer zitten we heerlijk buiten en genieten we met volle teugen van onze tuin. Je hebt alle vrijheid om jezelf terug te trekken. Je ruikt de natuur en ‘s avonds gaat de barbecue misschien nog wel aan. Als de zomer eenmaal tot een einde komt, zijn er maar weinig momenten om echt van je tuin en het buitenleven te genieten. Een tuinkamer is dan de oplossing. Een luxe tuinkamer is de perfecte verbinding tussen jouw woning en de tuin. In de zomer gaan de glazen schuifwanden wagenwijd open en loop je zo naar buiten. Tijdens een koudere zomeravond geniet je nét een uurtje langer van het buitenleven. Ultiem woongenot gecombineerd met het fijne buitenzijn.

Van Rijn Tuinoplossingen is gespecialiseerd in de realisatie van een tuinkamer. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een gratis Tuin Quickscan in en laat je verrassen door onze expertise.

Waarom een houten tuinkamer laten plaatsen door Van Rijn Tuinoplossingen?

Met een tuinkamer leg je niet alleen een goede verbinding tussen de tuin en jouw woning, het is ook direct extra leefruimte. Belangrijk om te weten: de isolatiewaarde van onze tuinkamers ligt iets lager dan bij een reguliere woning, maar dit maakt het woongenot niet minder.

Als professionele tuinaannemer denken wij graag met je mee. Wij vinden het belangrijk om jouw klus van A tot Z op kundige wijze uit te voeren. Daarom werken wij met een extern team bestaande uit verschillende specialisten. Wij hebben alle disciplines in huis om jouw klus succesvol af te ronden. Van Rijn Tuinoplossingen draagt gedurende het hele traject de eindverantwoordelijkheid. Het grootste voordeel van een houten tuinkamer ten opzichte van de aluminium variant: een houten tuinkamer is in de praktijk nét iets goedkoper. Al onze tuinkamers passen in een moderne, strakke tuin.

placeholder
placeholder
Authentieke houtverbindingen

Computergestuurde precisie wordt gecombineerd met traditionele houtverbindingen. Daarbij maken wij gebruik van authentieke bouwwijzen zoals zwaluwstaarten en pen-en-gatverbindingen. Daardoor blijft het gebruik van schroeven tot een minimum beperkt. Ontdek de luxe uitstraling van onze hoogwaardige materialen.
We zijn tevens verantwoordelijk voor de aanleg van de dakbedekking. Een gecertificeerde dakbedekker legt goede kwaliteit Bitumen. Ook een pannendak of rieten kap behoren tot de mogelijkheden.

Maatwerk tuinkamer en detailafwerking

Onze tuinkamers worden doorgaans gebouwd met Douglashout, maar ook hardhout of eiken behoren tot de mogelijkheden. Bij Van Rijn Tuinoplossingen wijken we af van de standaardmodellen en leveren we uitsluitend maatwerk. Onze tuinkamers worden in overleg ontworpen en daarbij staan jouw wensen uiteraard bovenaan. Alles wordt met 100% nauwkeurigheid ontworpen en gemaakt. Daardoor garanderen wij dat je jaren plezier hebt van een tuinkamer op maat. Volledig uniek en hij sluit naadloos aan op je wensen en eisen.

placeholder
placeholder

De voordelen van een tuinkamer aanbouw

Een tuinkamer biedt verschillende voordelen. Allereerst is het een stijlvol geheel. Je legt de verbinding tussen de woning en de tuin, daarbij profiteer je van extra leefruimte en bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden. Door bijvoorbeeld glazen deuren heb je altijd zicht op de tuin. Komt het zonnetje door op een herfstige dag? Dan geniet jij direct!

Meer opties en extra’s

Wij vinden het belangrijk om in al jouw wensen te voorzien. Daarom bieden wij verschillende extra opties aan. Onderstaand enkele voorbeelden van onze opties.

Elektra en verlichting

Wil jij graag een internetaansluiting in de tuinkamer of meer verlichting? Wij bouwen de volledige elektra en verlichting tussen de binnen- en buitenwand. 

Isolatie op maat

Onze tuinkamers worden voorzien van dakisolatie om condens en schimmelvorming te voorkomen. Bij binnenruimtes is het ook mogelijk om te kiezen voor wand- en vloerisolatie

Ondergrondverzorging

Van Rijn Tuinoplossingen faciliteert ook een passende ondergrond voor jouw tuinkamer. Wij leggen bijvoorbeeld vlonders van hardhout of composiet aan, maar ook een volledig terras met keramische tegels of gebakken klinkers is mogelijk. Onze betonnen vloeren zijn zonder afwerking te gebruiken. Liever de stijl van keramische tegels of hout? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Bij een instabiele ondergrond zijn onze betonplaten ook te gebruiken als onderheid.

placeholder

Wat kost de aanleg van een tuinkamer?

Bij Van Rijn Tuinoplossingen rekenen wij doorgaans een bedrag van €650,- per m². Dit bedrag is gebaseerd op onze ervaring, maar blijft een grove inschatting. Bij bovenstaande prijsindicatie gaan wij enkel uit van een kale houtbouw. Dit is dus exclusief funderingsvloer, elektra en verlichting. Ook glazen schuifwanden of volwaardige schuifpuien zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Budget en uitwerking

Bij Van Rijn Tuinoplossingen staat hoogwaardige kwaliteit en het ultieme woongenot hoog in het vaandel. Ons doel: jouw paradijs op aarde realiseren. We vinden het belangrijk om jou te betrekken in het ontwerp en daarbij zijn we ook direct eerlijk. In een vroegtijdig stadium wordt het budget besproken en vastgesteld. Op basis van dit budget gaan wij aan de slag. Dit voorkomt later eventuele onaangename verrassingen. Van Rijn Tuinoplossingen realiseert uitsluitend tuinkamers op maat. Wij hebben oog voor detail, en een secure afwerking is bij ons de norm.

placeholder
placeholder

Meer weten? Neem contact met ons op

Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw tuinkamer of wil je weten wat de alle mogelijkheden zijn? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Wij voorzien je graag van een eerste advies en komen ook direct met een prijsindicatie. Dit is vanzelfsprekend volledig vrijblijvend. Van Rijn Tuinoplossingen is naast de aanleg van tuinkamers ook gespecialiseerd in complete tuinrenovaties en de aanleg van nieuwe tuinen.

In het voorjaar van 2025 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Zo vol zitten we tot en met november 2024
0%
9.3
Heel tevreden! Flexibel, deskundig en betrouwbaar. Heel fijn om alles met van Rijn te kunnen regelen. Van ontwerp tot en met uitvoering. Onze tuin is er flink van opgeknapt. Als de [...]
- Helvoirt
Ervaren hoveniers met smaak Chris dacht goed mee met de plannen die wij hadden en maakte het ontwerp af zoals wij zelf niet hadden kunnen doen. Sisco zocht daar [...]
- Breda
Uitstekend! Onze ervaring met Van Rijn is zeer goed. Er wordt veel tijd besteed aan het begrijpen van de wensen van de klant, er wordt een [...]
- Oisterwijk
Zeer tevreden Nadat we meerdere bedrijven hadden benaderd zijn we uitgekomen bij van Rijn Tuinoplossingen. Kennismaking met Chris was erg prettig. Voor onze patiotuin heeft Chris een [...]
- BOXTEL
Betrouwbaar en kwaliteit Vanaf het eerste contact met Chris klikte het al direct. Snelle reacties en heldere communicatie. Al snel na de eerste contactmomenten zijn we gezamenlijk begonnen [...]
- Goirle
150 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €22.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite