Neem de tijd voor jezelf en relax onder de kapschuur. Neem plaats in een heerlijke loungebank en laat de geuren en kleuren je tegemoet komen. Geniet van de natuur en bewonder de tuin. Een kapschuur is perfect voor iedereen die behoefte heeft aan een ontspanningsruimte in de tuin. Waar nodig ben je beschermd tegen de felle zon en je blijft gegarandeerd droog bij een onverwachte regenbui. Van Rijn Tuinoplossingen maakt houten kapschuren op maat. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan een gratis Tuin Quickscan in.

Waarom een (houten) kapschuur laten plaatsen door Van Rijn Tuinoplossingen?

Wil je een kapschuur laten realiseren door Van Rijn Tuinoplossingen? Wij werken op basis van eeuwenoude bouwtechnieken in combinatie met moderne, computergestuurde machines. Onze kapschuren worden opgeleverd met een traditioneel karakter, waarbij een nauwkeurige afwerking centraal staat. Wij staan voor ambachtelijk vakwerk en leveren unieke kapschuren op maat.

placeholder
placeholder

Hout van topkwaliteit

Onze kapschuren worden enkel en alleen vervaardigd uit de allerbeste houtsoorten. Wij gebruiken voornamelijk eiken- en Douglashout. Binnen deze houtsoorten zijn enkele verschillen te herleiden. Een kapschuur van Douglashout heeft een warme, robuuste en stoere uitstraling. Daarnaast heeft dit materiaal een levensduur van circa 20 tot 25 jaar. Het is niet nodig om Douglashout te impregneren. Daarentegen mag je van eikenhout verwachten dat je het een heel leven lang meegaat. Eiken is een langzaam groeiend houtsoort en is duurder in de aanschaf. De structuur van eiken hout is relatief dicht en harder dan Douglashout. Veel mensen kiezen voor een kapschuur van eiken op basis van de oudhollandse uitstraling. Erg chique!

Totaalontzorging op maat

Wij staan voor totaalontzorging op maat. In de praktijk houdt dit in dat we alle zorgen uit handen nemen gedurende het tuinproject. Wij verzorgen van A tot Z het hele traject. Van ontwerp tot oplevering en nazorg. Uiteraard zijn jouw wensen en eisen leidend. Dankzij onze samenwerking met verschillende experts hebben we alle disciplines in huis om aan jouw tuinwensen te voldoen. Van Rijn Tuinoplossingen draagt de eindverantwoordelijkheid en is het directe aanspreekpunt. Maatwerk van A tot Z!

placeholder
Verschillende opties en extra’s

Bij de bouw van een luxe kapschuur zijn er ook extra opties toe te voegen. Wij denken graag met je mee.

Sanitaire voorzieningen

Wil jij de ruimte hebben om jezelf even op te frissen? Van Rijn Tuinoplossingen creëert voorzieningen voor een sanitaire stop onder de kapschuur. Ook de aansluiting op het riool en de koud- en warmwatervoorziening kunnen we verzorgen.

Buitenkeuken

Ben je een echte liefhebber van heerlijke barbecueën op een zwoele zomeravond? Vind je het prettig om buiten te koken? Wij installeren graag een buitenkeuken. Een werkblad met een spoelbak en opbergruimte volstaat natuurlijk ook. Wij maken het mogelijk.

Fundering en vloer

Bij de opbouw van de kapschuur wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat deze niet verzakt. Waar nodig kunnen wij de grond onder de kapschuur onderheien. In combinatie met een gevlinderde (gepolijste) betonvloer ben je dan gevrijwaard van enige kans op verzakking. Haal de sfeer van een luxe vakantieoord naar jouw tuin en kies voor prachtige keramische tegels. Erg stijlvol in combinatie met bijvoorbeeld een zwembad en heerlijk om met blote voeten overheen te lopen.

placeholder
Wat kost de aanleg van een kapschuur?

Doorgaans wordt er een bedrag van €650,- per m² in rekening gebracht voor de ruwe houtbouw. De kosten voor fundering, vloer, elektra en verlichting en eventuele sloopwerkzaamheden voorafgaand aan de bouw zijn niet inbegrepen. Ook extra’s zoals wandisolatie, extra ramen en deuren kunnen van invloed zijn op de prijs . Voor een kapschuur met een afmeting van  6 bij 3 meter inclusief elektra en verlichting en een terras van keramische tegels moet je denken aan een investering van ongeveer €17.500,-

Wat is jouw budget?

Om tot een haalbaar en betaalbaar plan te komen, bespreken we graag al in een vroeg stadium jouw budget. We geven je telefonisch een vrijblijvend advies over wat financieel haalbaar is qua mogelijkheden en geven je direct een globale kostenindicatie door. Als die interessant voor je is, komen we graag langs voor een locatiebezoek. We inspireren je dan met foto’s van andere projecten, meten de tuin goed op en bespreken je exacte wensen. Daarna volgt een gedetailleerde offerte, eventueel aangevuld met een 3D ontwerp.

placeholder
placeholder

Veelgestelde vragen

Heb je een bouwvergunning nodig voor een kapschuur?

In sommige gevallen is het verplicht om een bouwvergunning te hebben voordat je een kapschuur laat plaatsen. Om dit te voorkomen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen zodat je zeker weet dat je geen vergunning nodig hebt.

Allereerst moet de kapschuur altijd op het achtererf worden gebouwd. Daarnaast moet de grootte van de kapschuur ook voldoen aan verschillende eisen. Bij een bebouwingsgebied van 100m² mag 50% bebouwd worden. Bij gebieden van 100m² tot aan 300m² mag 50m²  worden bebouwd. Bij grote tuinen vanaf 300m² mag in totaal 90m² gebruikt worden voor een kapschuur of ander tuingebouw.

Een andere belangrijke voorwaarde is de hoogte van de schuur. Twijfel je over de hoogte of wil je graag binnen de grenzen blijven? Pas dan de volgende formule toe: (de afstand tot de perceelgrens (m) x 0,47) + 3. De uitkomst is de maximale hoogte van jouw (kap)schuur.

Nog in de zomer van 2024 genieten? Besteed je tuinproject dan nu uit!
Zo vol zitten we tot en met juli 2024
0%
9.3
Zeer tevreden Nadat we meerdere bedrijven hadden benaderd zijn we uitgekomen bij van Rijn Tuinoplossingen. Kennismaking met Chris was erg prettig. Voor onze patiotuin heeft Chris een [...]
- BOXTEL
Betrouwbaar en kwaliteit Vanaf het eerste contact met Chris klikte het al direct. Snelle reacties en heldere communicatie. Al snel na de eerste contactmomenten zijn we gezamenlijk begonnen [...]
- Goirle
Fantastisch We hebben een tuinkamer aan ons huis laten ontwerpen en zetten door van Rijn en zijn er ontzettend blij mee. Hele fijne communicatie, er wordt [...]
- Winssen
Uitstekende uitvoering van het project De plaatsing van een carport met berging is uitstekend verlopen. De deskundigheid van Van Rijn komt naar voren in de kwaliteit van zowel bouw als [...]
- Raamsdonksveer
Fantastische tuin met zwembad. Vanaf het eerste contactmoment tot aan de oplevering van onze tuin is de communicatie goed, prettig, persoonlijk verlopen. Er wordt goed geluisterd naar de wensen [...]
- Tilburg
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Voor ieder die kwaliteit in plaats van low-budget zoekt

Gratis Tuin Quickscan plannen

Wil je jouw tuinproject uitbesteden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu jouw gratis Quickscan. Wij bieden oplossingen vanaf €12.500,-. Wij werken o.a. in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.


  Jouw tuinproject uitbesteden?

  Hoi, kennismaken?!

  "We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget."

  Zo werkt het

  1. Je ontvangt onze handige digitale brochure en we vragen je enkele foto’s van je tuin te sturen.
  2. We bellen voor een eerste advies en een prijsindicatie. Zo weet je direct of jouw plannen bij je portemonnee passen.
  3. We plannen een afspraak bij jou op locatie. We inspireren je en komen tot een haalbaar en betaalbaar plan.
  4. Je ontvangt een vrijblijvende en gespecificeerde offerte. Na jouw akkoord plannen we de werkzaamheden in.
  5. Jij hoeft niks te doen, als ‘tuinaannemer’ regelen wij álles! Na afronding kun je gaan genieten van jouw eigen paradijs!

  Download onze gratis INSPIRATIEGIDS!

  We helpen je graag verder! Samen komen we tot een doordacht plan, volledig naar jouw wens en binnen je budget.

   previewdownload-thuiscursus-tuinontwerpen-1200x848


    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite