• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Zo maak je je woning en tuin tot één geheel

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

luxe-achtertuin-eindhoven-keramisch-terras-800x600

Steeds vaker zien we de tuin als verlengde van onze woonkamer en keuken. Het verbinden van binnen met buiten is dan ook al jaren één van de populairste tuintrends. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? We geven je in deze blog praktische tips en inspireren je met leuke en haalbare ideeën.

Tuin bij woonkamer betrekken doe je zo

Kleuren, materialen en accessoires

Om de sfeer en stijl in je tuin aan te laten sluiten op je interieur, kun je vrij eenvoudig elementen laten terugkeren in beide ruimtes. Overeenkomende kleuren, materialen en accessoires zorgen voor een samenhangend en rustig beeld. Het hoeft niet zo rigoureus, met eenvoudige ideeën kom je al een eind.

Kies bijvoorbeeld gordijnen in een egale en natuurlijke kleur, zodat ze fungeren als overgang naar buiten en het accent leggen op het uitzicht. Met een nieuw behangetje met blader- of bloemmotief haal je de kleuren van je tuinbeplanting naar binnen. Door je schutting in de kleur van je binnenmuur te verven, ontstaat een doorlopende lijn.

Het je een plankenvloer in huis? Door buiten tegen je gevel een vlonderterras te maken, loopt de stijl van je vloer mooi door. Met een tegelvloer kan het ook: er is vast een terrastegel te vinden die lijkt op jouw binnenvloer. Of wat dacht je van douglashout in je interieur? Deze houtsoort wordt vaak gekozen voor overkappingen en schuttingen in de tuin, maar je kunt er bijvoorbeeld binnen ook een muur mee bekleden.

Zet eens wat planten uit je tuin binnen in pot bij je openslaande deuren of schuifpui. Er zijn soorten die het zowel binnen als buiten goed doen. Of creëer bij je zithoek in de tuin het huiskamergevoel met een buitenvloerkleed. Wat ook goed werkt, is buitenmeubilair binnen gebruiken. Buitenmeubels zijn tegenwoordig zo mooi en comfortabel vormgegeven, dat ze zeker niet misstaan in huis.

Buiten loungen en dineren, eventueel onder een overkapping, veranda of pergola

Een grote eettafel in de tuin is voor velen onmisbaar. Gezellig buiten eten met het gezin en met familie en vrienden, we doen het graag in de zomermaanden. En ook loungen doen we graag buiten met goed weer, heerlijk een boek lezen of borrelen tot in de late uurtjes op de loungeset. Door in de tuin knusse zithoeken met comfortabel meubilair voor verschillende gelegenheden te maken, kun je heerlijk buiten leven zonder in te leveren op gemak en comfort.

Bij voorkeur zijn deze zithoeken niet te ver bij de woning vandaan, zodat je met een paar stappen in je keuken bent. De ervaring leert dat we het als hinderlijk ervaren om meters te moeten lopen om nog even wat te drinken te pakken of iets te halen dat is vergeten. Je zou natuurlijk ook voor een buitenkeuken kunnen kiezen, maar dat is wel een flinke investering.

Dineren en loungen krijgen een extra dimensie door een mooie overkapping of veranda. Zo’n constructie, meestal van hout of aluminium, versterkt het knusse binnengevoel en een luxueuze sfeer. Bovendien is het dan eerder in het voorjaar en na de zomer nog behaaglijk om buiten te zijn en ook in de avonduren wordt het er minder snel koud. Met een heater onder het dak kun je zelfs in de winter buiten zitten. Andersom zorgt zo’n overdekte ruimte voor schaduw en verkoeling op hete zomerdagen. Je kunt ook kiezen voor pergola, een meer open houtconstructie waar je bijvoorbeeld planten op kunt laten groeien of schaduwdoeken aan kunt hangen. Deze oplossing is alleen niet waterdicht.

Buiten loungen en dineren, eventueel onder een overkapping, veranda of pergola

Hoe praktisch een tuin is, zit ‘m er ook in of de benodigde hoeveelheid tuinonderhoud aansluit bij de gewenste tijd die men daaraan wil besteden. Het beperken van de hoeveelheid beplanting is uiterst praktisch, maar een betegelde tuin is een beetje saai en draagt bij aan wateroverlast bij hevige regen. Met een goed beplantingsplan kun je toch groen in de tuin brengen zonder de gewenste tijd aan onderhoud te overschrijden.

Hulp nodig?

Overweeg je om je nieuwbouwtuin te laten aanleggen of je bestaande tuin te laten renoveren? We helpen je graag! We geven je vrijblijvend een goed advies en brengen kosteloos een offerte uit.

nieuwbouwtuin-aanleg-vught
eiken-bijgebouw-plat-dak-buitenkeuken-luxe-inrichting

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite