natuurlijke-landelijke-vijvertuin-vlonder-oisterwijk-800x600

Leefbaarheid is al lang niet meer alleen belangrijk in het interieur. De praktische tuin is in trek, gebruiksgemak is de norm. Maar hoe zorg je voor het hoogste gebruiksgemak in jouw tuin? Het antwoord is voor iedereen anders. We helpen je met deze blog in kaart te brengen wat praktisch voor jou precies inhoudt en wat je kunt doen om je tuin meer bij jouw leefsituatie te laten passen.

Strak en modern

Deze ongekend populaire tuinstijl kenmerkt zich door een strak lijnenspel en minimalisme. Less is more is hierbij de lijfspreuk. In strakke en moderne tuinen vinden we vaak sobere kleuren, zoals antraciet, grijs en wit. Er wordt meestal gekozen voor grote keramische tegels en bijvoorbeeld een moderne composiet vlonders. Om toch wat groen in de tuin te brengen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een strak gazon (kunstgras of graszoden) en borders met siergrassen. Overwegend groene en sobere beplanting zorgt voor een prettig contrast en versterkt het minimalistische karakter.

Afgestucte plantenbakken en muurtjes en hoekvormige vijvers met bijvoorbeeld RVS waterval doen het ook goed in deze tuinstijl. Net als halfverharding, zoals grind, split of gravidor/dolomiet. Sfeerverlichting, modern en prachtig vormgegeven tuinmeubilair en bijvoorbeeld een aluminium tuinkamer of robuuste en stoere houten overkapping maken jouw strakke tuin helemaal af.

Een strakke tuin past goed bij de stijl van moderne nieuwbouwhuizen, maar werkt ook lekker contrasterend bij een landelijke woning of jaren ’30 huis. Iets voor jou? Bekijk eens wat moderne tuinen die we voor onze klanten hebben ontwerpen en gerealiseerd.

Landelijk

In een landelijke tuin vinden we de rust van het platteland en de sfeer van woonboerderijen. Om deze stijl neer te zetten, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke kleuren, oude gebakken kleiklinkertjes, bloemenperken, organische vormen en een overkapping met pannendak. Leilindes, lavendel, leilindes, rhododendrons, hortensia’s en lage haagjes doen het prachtig in de landelijke tuin. En wat dacht je van je eigen moestuin, kruidenpluktuin of fruitbomen in het gazon? Met bakstenen plantenbakken en muurtjes waan je je al snel op je eigen woonboerderij. In de landelijke tuin misstaat een groot gazon trouwens ook niet. Wel echt gras natuurlijk!

Een landelijke tuin past goed bij oude boerderijen, maar ook bij nieuwbouwwoningen in boerderijstijl. Maar je kunt zo’n tuin ook bij een modern huis kiezen. De stijl van de woning en de tuin hoeven niet gelijk te zijn. Als er goed over wordt nagedacht, werkt zo’n contrast en stijlbreuk juist verrassend. Je kunt je landelijke tuin ook met moderne elementen combineren, zoals een moderne aluminium overkapping met glas of een strak terras van grote tegels. We inspireren je met wat voorbeelden.

Urban en industrieel

Hou je van de stad? Met een aantal simpele ideeën haal je die typische ‘urban jungle’ look en feel naar je eigen tuin! De stedelijke tuinstijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste en industriële materialen, zoals beton, staal, hout en glas. Straatmeubilair past ook perfect in deze ambiance. En wat dacht je van een muurschildering met graffitikunst? En met een mooie buitenposter met wolkenkrabbers of een ander mooi stadsgezicht haal je dat stedelijke gevoel al snel in huis.

Zo’n stedelijke tuin past natuurlijk het beste in een stadstuin, maar kan eigenlijk bij elk type woning worden gerealiseerd. We laten je een paar urbantuinen zien.

Je favoriete vakantiebestemming

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Misschien je wel op jeepsafari geweest in Afrika of heb je een rondreis gemaakt door Azië. Waar je ook bent geweest, je hebt vast veel moois gezien en daar foto’s van gemaakt. Pak je fotoalbum er eens bij en haal daar inspiratie uit voor jouw nieuwe tuin. Zo kun je jouw fijne vakantieherinneringen telkens als je in je tuin bent herbeleven. Door een land of regio als thema te nemen voor je tuin en te brainstormen over bijpassende materialen, bouwstijlen en beplanting, kom je vast op hele leuke creatieve ideeën!

We laten je graag een Spaanse Patiotuin zien die we voor een klant hebben mogen maken en ook een strandtuin met duinlandschap.

exclusieve-achtertuin-turnhout-vlaanderen-1-800x600
spaanse-patiotuin-800x600

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite