• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Waarom voor een vlonder in je tuin kiezen?

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

composiet-vlonder-loungeterras-loungeset-vlaanderen-brecht-1200x900

Een vlonder in de tuin, is dat iets voor jou? In deze blog ontdek je waarom vlonders zo populair zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Ben je daarna enthousiast geraakt over het laten plaatsen van een vlonder? Bekijk dan ook onze blogs over composiet vlonders, en de kosten van een vlonder eens.

Wil je een vrijblijvend advies of heb je concrete plannen waar we je bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een vlonder?

De oorsprong van vlonders

Een vlonder is eigenlijk een van de ondergrond losliggende buitenvloer, traditioneel van hout gemaakt. Oorspronkelijk werden vlonders gemaakt in de openbare ruimte, als bijvoorbeeld drijver of kleine aanlegsteiger op het water. Een loopbrug, ook wel plankier genoemd, werd ook aangeduid als vlonder. Zo’n vlonder was vaak smal, omdat deze enkel als loopvlak diende, om van de ene naar de andere plek te komen. Een simpele plank over een sloot werd daarom vroeger ook een vlonder genoemd. Als een pad belangrijker werd, koos men er vaak voor om een duurdere brug te bouwen.

Hedendaags gebruik van vlonders in de tuin

Vlonders in de openbare ruimte komen we nog steeds tegen, waar ze vaak hun traditionele doel nog dienen. Daarbij heeft de vlonder zijn intrede gemaakt in particuliere tuinen. Daar dienen vlonders tegenwoordig soms ook als looppad. Niet per sé trouwens, steeds vaker zien we grotere vlonders die men gebruikt als terras voor een loungeset of buitentafel. We zien de vlonder in de tuin steeds meer als luxueus sierobject, met een hoge esthetische waarde. Er zijn daarom steeds meer prachtige materialen en constructiesystemen beschikbaar om een tuinvlonder te maken.

composiet-vlonder-loungeterras-loungeset-vlaanderen-brecht-1200x900
Een luxueuze loungevlonder voor ultieme ontspanning
exclusieve-achtertuin-turnhout-vlaanderen-800x600
Een vlonder als luxe looppad in je tuin

Waarom zijn vlonders zo populair?

Een vlonder is veelzijdig en past in vrijwel elke tuinstijl. Met een vlonder kun je karakter aan je tuin geven, het is een fraaie manier om je buitenruimte te decoreren. Een vlonder heeft een warme en gezellige uitstraling die uitnodigt om te ontspannen. Zo’n vlonder roept direct een vakantiegevoel op: je waant je in gedachten al snel in een exclusief resort. Prettig als je geluksmomenten in eigen tuin wilt ervaren!

Je kunt een vlonder perfect gebruiken om af te wisselen met andere materialen. Als je naast bijvoorbeeld sierbestrating ook kiest voor een vlonder, kan dat een spannend en speels beeld geven. Je kunt zo’n vlonder ook makkelijker dan een terras met bestrating verhoogd aanleggen. Deze afwisseling in hoogte maakt je tuin ook dynamischer. Ook kun je een vlonder in een organische vorm zagen, met gekromde lijnen. Dat gaat niet als je grote tegels kiest. Juist de combinatie van strakke rechte tegels met zo’n organische vlonder kan enorm goed werken.

Waar worden vlonders voor gebruikt?

Het vaakst worden tuinvlonders gebruikt als luxueus terras voor loungeset of tuintafel, als vloer in een overkapping of veranda of als esthetisch looppad. Je zou een vlonder echter ook voor andere doeleinden kunnen toepassen, bijvoorbeeld:

  • Als terras voor tent, (sta)caravan of chalet
  • Rondom hottub, jacuzzi of zwembad
  • Bij steiger bij vijver of sloot
stadstuin-tilburg-noord-keramische-tegels-composiet-vlonder-1200x900-1
Een vlonder is een welkome afwisseling naast een tegelterras
luxe-composiet-vlonder-veldhoven-1200x900
Een vlonder geeft je tuin een exclusieve uitstraling

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite