• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Tuininspiratie opdoen: de voor- en nadelen

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

3d-ontwerp-strakke-tuin-tussenwoning-berlicum-800x600

Hoe doe jij wooninspiratie op? We hebben vast allemaal wel eens naar woonprogramma’s op televisie gekeken, een woonmagazine doorgebladerd of op Pinterest naar leuke ideeën gezocht. Perfecte inspiratiebronnen natuurlijk! Er kleeft wel een nadeel aan… In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van tuininspiratie opdoen.

De voordelen

Als je nog geen idee hebt wat je allemaal met je tuin zou kunnen doen, dan is het opdoen van inspiratie een fijne start! Pinterest is een perfecte plek om moodboards te maken. Je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen verzamelen van tuinstijlen die je mooi vindt, maar ook van kleuren, materialen, accessoires en indelingen. Zo krijg je een goed beeld van wat je mooi vindt en kun je bijvoorbeeld eens met een tuinspecialist bespreken wat het kost om een tuin naar jouw smaak te laten aanleggen.

Ook woonmagazines en woonprogramma’s op televisie zijn een fijne inspiratiebron. Bij de totstandkoming van de tuinen die je daarin ziet, zijn veel specialisten betrokken. Zij kennen de laatste trends en weten perfect welke kleuren en materialen bij elkaar passen. Je kunt eigenlijk nooit de fout in gaan door op hun stijl af te gaan, dat wordt vast mooi!

De nadelen

De tuinen die je ziet in bijvoorbeeld Eigen Huis & Tuin, Rob’s Grote Tuinverbouwing zijn vaak grotendeels ‘nep’, net als zo ongeveer elk ander televisieprogramma. Deze tuinen zien er vaak heel gezellig uit door een grote hoeveelheid aan prachtige accessoires, luxueuze meubels, volwassen bomen en planten en veel sfeerverlichting. Echter, na het draaien van de opname gaat zo’n tuin voor de helft weer leeg. Het gezin dat in beeld wordt gebracht, moet namelijk zelf afrekenen. En helaas, de kosten van zo’n tot in detail afgewerkte tuin zijn voor de meeste mensen onevenredig hoog.

Bovendien worden de kosten van zo’n tuinverbouwing op tv veel gunstiger weergegeven dan wat je voor dezelfde klus kwijt bent bij een tuinspecialist. Deze programma’s worden namelijk gesponsord door bijvoorbeeld bouwmarkten en woonwinkels met als hoofddoel jou naar hun winkel te lokken. Ook staat de hovenier die de klus uitvoert voor niks te werken in ruil voor het in beeld brengen van zijn logo. Geen wonder dat zulke mooie tuinen bij eenieders portemonnee lijken te passen!

Ook op Pinterest en in woonmagazines vind je met name foto’s van zeer luxueuze tuininrichtingen. Om tot deze foto’s te komen, zijn tal van architecten en fotograferen in de weer geweest. Vaak zijn tuinen op Pinterest niet alleen buitensporig duur, ook zijn ze onpraktisch door de grote hoeveelheid decoratie. Je ziet vaak accessoires die helemaal niet weersbestendig zijn. En wat dacht je van het schoonhouden van al die spullen? De foto’s zijn uiteraard prachtig en de makers slagen er perfect in om binnen en buiten te verbinden, maar leefbaar is zo’n tuin echt niet…

Leefbare en betaalbare tuinen door Van Rijn Tuinoplossingen

Heb je toch wat tuininspiratie opgedaan en wil je je ideeën eens met ons delen? Of wil je iets met je tuin, maar heb je juist helemaal geen idee wat? We sparren graag een keer aan de telefoon met je, kosteloos en vrijblijvend. Neem je contact met ons op?

Je kunt ook onze tuinontwerpen en aangelegde tuinen eens bekijken.

spaanse-patiotuin-800x600
exclusieve-achtertuin-turnhout-vlaanderen-1-800x600

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite