• Als Tuinaannemer regelen we álles voor je
  • Totaalontzorging zonder zorgen

Kies je voor doe-het-zelven of uitbesteden?

Een blog met bruikbare tips en inspirerende voorbeelden

exclusieve-achtertuin-turnhout-vlaanderen-1

Ben je een klusser, heb je zin en tijd om je tuin aan te pakken en zit je boordevol ideeën? Dan is doe-het-zelf’en een goede keuze. Maar ben je wat minder handig aangelegd en wil je een kwalitatief hoogstaand eindresultaat? Dan zou je kunnen overwegen om jouw tuinproject uit te besteden aan een gespecialiseerd tuinbedrijf. In deze blog lees je wat de voor- en nadelen van beide opties zijn, zodat je een goede afweging kunt maken.

De voor- en nadelen van doe-het-zelf’en

Doe-het-zelf’en gebeurt vaak uit kostenoogpunt. En daar zit gelijk het grootste voordeel: je bent hoogstwaarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je jouw tuinklus uitbesteed aan een professioneel bedrijf. Ook als je het leuk vindt om te klussen, kan dat een goede reden zijn om zelf aan de slag te gaan.

Een nadeel is dat je veel vrije tijd kwijt bent, dat je het zult moeten rooien met je eigen kennis en machines en dat het je een berg energie kost. Als je niet zo handig bent, is het afwachten hoe het project uitpakt. Je kunt het eigenlijk maar één keer goed doen en als je eraan twijfelt of je dat kan, is ons advies om het uitbesteden van jouw project eens te overwegen.

De voor- en nadelen van uitbesteden

Heerlijk ontspannen, de tuin wordt voor je aangepakt en je hoeft zelf niets te doen! Zo hoef je je nergens druk om te maken en geen vrije tijd op te offeren. Het scheelt je ook een zere rug van het sjouwen en je bent verzekerd van een kwalitatief hoogstaand eindresultaat.

De expertise van een tuinspecialist begint bij een goed ontwerp: passend bij jouw smaak met mooie zichtlijnen, een goed uitgedachte indeling, samenhang in kleur- en materiaalkeuzes en een knusse sfeer. In een goed ontwerp is verder nagedacht over de leefbaarheid, zodat de tuin past bij jouw gezinssituatie en dus uiterst praktisch is. In alle beslissingen die in een professioneel tuinontwerp genomen worden, moet wat ons betreft jouw budget leidend zijn. Als dat vooraf duidelijk is, zal jouw specialist met een verrassend ontwerp komen dat bij je past en waarvan de uitvoering betaalbaar voor je is. Als je zelf aan de slag gaat met een ontwerp, kom je vast een aardig eindje. Maar zo verfijnd als een professioneel ontwerp zal het waarschijnlijk niet worden.

Tijdens de aanleg van je tuin zul je ook veel voordelen ervaren van het inschakelen van een specialist. Die heeft alle technische kennis en machines in huis om de klus te klaren. Als je een goede specialist vindt, kun je vertrouwen op degelijke bouwmethoden en detailafwerking. Je ziet het er echt positief aan af als je jouw klus uitbesteed.

Voor het uitbesteden van jouw tuinklus is wel meer budget nodig dan voor doe-het-zelf’en. Een tuinspecialist werkt weliswaar efficiënter en sneller door het gebruik van zijn kennis en machines en zijn inkoop is scherper, maar het arbeidsloon telt behoorlijk hard door. Een goede specialist zal ook een goed product willen afleveren en kiest dus niet voor goedkopere halfbakken oplossingen waar je bij doe-het-zelf’en misschien genoegen mee zou nemen.

Kortom, het de beste keuze om je tuinproject uit te besteden, als je er niet zelf mee aan de slag wilt, het belangrijk vindt dat het eindresultaat mooi en degelijk wordt en bereid bent daar meer voor te betalen.

Jouw tuinproject uitbesteden?

Laten we kennismaken! We geven je telefonisch advies of komen bij jou op locatie om kennis te maken.

spaanse-patiotuin-800x600
exclusieve-achtertuin-turnhout-vlaanderen-1-800x600

Geef een reactie

    This form is powered by: Sticky Floating Forms Lite